Alex Michaelides: The Silent Patient

Alicia Berenson on todettu syylliseksi miehensä Gabrielin murhaan. Hän on hiljaa koko tutkinnan ja oikeudenkäynnin ajan, eikä ole sen jälkeekään sanonut sanaakaan. Alicia passitetaan psykiatriseen hoitoon, jossa häntä pidetään vahvasti lääkittynä arvaamattoman ja väkivaltaisen käytöksen vuoksi.

Psykoterapeutti Theo Faber ottaa asiakseen selvittää, mitä todella tapahtui. Hän on vakuuttunut, että saa Alician vielä puhumaan. Theo pestautuu töihin The Grove -laitokseen, jossa Aliciaa hoidetaan ja ryhtyy työhön.

Kirjassa seurataan Theon ja Alician terapiatapaamisia, ja toisaalla paljastetaan vähitellen Alician päiväkirjamerkintöjä. Päiväkirja ei kuitenkaan ole kovin uskottavaa luettavaa, sillä se sisältää oudon tarkkaa dialogia, jollaista kukaan ei kirjoita päiväkirjaansa.

Yhtenä juonena on Theon ja hänen vaimonsa Kathyn elämä. Theo saa selville, että Kathyllä on suhde toiseen mieheen ja alkaa lähes pakkomielteisesti seurata vaimonsa toimintaa.

The Silent Patient (Hiljainen potilas, suom. Antti Autio) jättää jälkeensä vähän huonon olon. Theo on epämiellyttävä henkilö ja terapeuttina aika vaarallisen oloinen. Hänellä itsellään on epävakaa tausta, joka saa pohtimaan hänen sopivuuttaan ammattiin. Kirjan muutkaan hahmot eivät oikein onnistu herättämään sympatioita.

[London: Orion, 2019]

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *