Alice Hoffman: Faithful

17-vuotias Shelby Richmond ajaa autolla kolarin, jossa hänen kyydissä ollut ystävänsä Helene loukkaantuu vakavasti. Shelby selvää rytäkästä ilman suurempia fyysisiä vammoja, mutta psyykkiset seuraamukset ovat sitäkin raskaampia. Kolarin jälkeen Shelby viettää kolme kuukautta laitoshoidossa ja asustelee tämän jälkeen kolme vuotta vanhempiensa talon kellarissa. Kirja alkaa, kun hän ajaa päänsä kaljuksi ja muuttaa New Yorkiin yhdessä poikaystävänsä Benin kanssa.

Shelby tuskailee syyllisyydentunteensa kanssa, eikä oikein saa otetta elämään. Ihmissuhteissaan hän yrittää pitää etäisyyttä ja kohtelee Beniä välinpitämättömästi. Sitten Shelby saa töitä lemmikkieläinkaupasta ja tutustuu siellä yksinhuoltaja Maravelleen. Vaikka Shelby on aluksi kovin vastahakoinen, alkaa hänen kova ulkokuorensa vähitellen säröillä ja toivo paremmasta tulevaisuudesta herää.

Faithful on hienosti kirjoitettu, viisas ja humoristinen kertomus ilman sentimentaalisuutta. Kaikkien vaikeuksien alta loistaa Shelbyn hyväsydäminen luonne, joka tarinan edetessä vain vahvistuu. Kirjan henkilöhahmot ovat persoonallisia ja moniulotteisia. Tämä tarina jää mieltä lämmittämään pitkäksi aikaa.

[London: Simon & Schuster UK Ltd., 2017]

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *