Amy Gentry: Good as Gone

13-vuotias Julie siepataan keskellä yötä kotoaan. Tapahtuman todistaa 10-vuotias pikkusisko Jane, joka ei voi muuta kuin seurata ovenraosta kuinka tuntematon mies ohjaa Julien ulos talosta veitsellä uhaten.

Vaikka Jane hälyttää vanhempansa välittömästi, ovat sieppaajan ja Julien jäljet kylmenneet, eikä johtolankojakaan juuri ole. Alkaa vuosien kestävä piina, vanhemmat uskovat ja toivovat Julien vielä löytyvän elossa ja käyttävät aikaa ja resursseja etsintöihin. Jane puolestaan tuntee tapauksesta syyllisyyttä, koska ei voinut estää Julien kidnappausta.

Kahdeksan vuotta kuluu, ja yllättäen perheen ovikello soi. Julie ilmestyy paikalle elossa, mutta huonokuntoisena. Äiti Anna on riemuissaan, kun hänen hartain toiveensa saada Julie takaisin on toteutunut. Isä Tom ja Jane ovat toki myös iloisia, mutta hieman hämmentyneitä, sillä Julie tuntuu vieraalta ihmiseltä.

Anna tekee kaikkensa, että Julie sopeutuisi nopeasti vanhaan elämäänsä perheensä kanssa. Kaikki ei kuitenkaan suju ihan toiveiden mukaisesti, mutta Anna jaksaa uskoa, että asiat kyllä lutviutuvat. Jokin Julien käytöksessä kuitenkin herättää epäluuloja, ja kun Anna saa puhelun yksityisetsivä Alex Mercadolta, ei hän enää tiedä mitä uskoa. Alex väittää, että Julie ei olisikaan Annan ja Tomin tytär, vaan joku täysin vieras henkilö.

Tarinassa seurataan Julien vaiheita nykyhetkestä taaksepäin. Käy ilmi, että tällä on ollut monta eri nimeä ja henkilöllisyyttä. Tunnelma tiivistyy sitä mukaa, mitä enemmän juonesta paljastuu. Loppua kohden asiat selkiytyvät ja Julien kohtalo saa karun, mutta uskottavan syyn ja selityksen.

Kirjan voi lukea myös ruotsiksi: Andras döttrar, översättning av Ing-Britt Björklund.

[London: HQ, 2017]

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *