Amy Suiter Clarke: Girl, 11

Entinen sosiaalityöntekijä Elle Castillo tekee rikosaiheista podcast-sarjaa, jossa hän käy läpi ratkaisemattomia tapauksia. Työn alla on murhien sarja, jonka tekijällä oli neljän vuoden aikana useita uhreja, joiden ikä oli aina vuoden edellistä nuorempi. Kun viimein siepattu 11-vuotias tyttö pääsi pakenemaan, loppuivat murhat.

Nyt 20 vuotta myöhemmin Elle saa vihjeen tuntemattomalta henkilöltä, joka väittää tietävänsä murhaajan henkilöllisyyden. Elle lähtee tapaamaan tiedonantajaa, mutta tämän asunnolle saavuttuaan löytää hän miehen kuolleena.

Kun uusi tyttö siepataan, alkaa Elle pelätä, että hänen podcastinsa on aktivoinut tappajan uudelleen. Lisäksi alkaa näyttää siltä, että murhaajalla on pelissä jotain erittäin henkilökohtaista Elleä kohtaan. Ellelle läheinen ihminen joutuu hengenvaaraan, ja hän alkaa menettää tilanteen hallinnan ja ottaa kohtuuttomia riskejä.

Elle toimii yhdessä poliisin kanssa, mutta kaikki ei suju aivan mutkattomasti. Ellellä itsellään on menneisyydessään suuri salaisuus, joka paljastuttuaan näyttää koko tapahtumaketjun täysin uudessa valossa.

Tarinan lomassa kulkevat Ellen podcast-lähetykset tuovat autenttista tuntua tarinaan, jossa juonenkehittely välillä viistää uskottavuuden rajoja. Amy Suiter Clarke kirjoittaa kuitenkin hyvin ja viihdyttävästi, tapahtumat etenevät ja hahmot tuntuvat realistisilta. Girl, 11 on hänen ensimmäinen romaaninsa, joka on ilmestynyt tuoreeltaan myös suomeksi: Uhri, 11 (suom. Antti Saarilahti).

[Boston: Houghton Mifflin Harcourt, 2021]

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *