Ann Cleeves: Burial of Ghosts

Tämä kirja on ilmestynyt alun perin jo vuonna 2003. Se eroaa Ann Cleevesin muusta tuotannosta, joka koostuu eri rikossarjoista. Burial of Ghosts on myös erilainen tyyliltään.

Päähenkilö ja minä-kertoja on 25-vuotias Lizzie Bartholomew, jolla on ollut turvaton ja epävakaa elämä. Löytölapsi Lizzien vanhemmat ovat tuntemattomia, ja tyttö vietti lapsuuden ja nuoruuden eri sijaisperheissä. Nyt aikuisiällä hän yrittää saada elämänsä kontrolliin, mutta helppoa se ei tunnu olevan. Traumaattisen kokemuksen aiheuttama väkivaltainen painajainen piinaa, ja Lizzie päättää vaihtaa maisemaa ja suuntaa lomamatkalle eksoottiseen Marokkoon.

Reissu sujuukin mukavissa merkeissä. Kotimatkalla bussissa kohti Marrakechiä Lizzie tapaa mielenkiintoisen miehen Philipin ja kaksikko päätyy viettämään viimeisen vuorokauden yhdessä. Seuraavana aamuna Lizzie lähtee takaisin kotimaahan, eikä odota tapaavansa enää Philipiä, joka lisäksi on naimisissa.

Kotona Northumberlandissa yllätys onkin melkoinen, kun kuusi viikkoa reissun jälkeen saapuu kirje asianajajalta, joka ilmoittaa Philipin kuolleen. Lakimies pyytää Lizzietä toimistolle hautajaisten jälkeen, sillä hänellä on Philipiä koskevaa asiaa.

Marokon-matkan aikana Philip oli jo vakavasti sairas ja Lizzien tavattuaan lisäsi tämän nimen testamenttiinsa. Koko testamentissa määrätyn rahasumman saannin ehtona on kuitenkin vaatimus, että Lizzie etsii käsiinsä Philipin pojan Thomas Marinerin, joka on syntynyt ennen Philipin ja vaimon Joannan yhteiselämää.

Heiveröisten esitietojen perusteella alkaa Lizzie tehdä työtä käskettyä. Arvoitus vie hänet tapaamaan eri henkilöitä, joista hän arvelee olevan apua Thomasin löytämisessä. Mitä pidemmälle homma etenee, sitä enemmän yllätyksiä on edessä, eikä ruumiiltakaan vältytä. Lizzie joutuu sekavan vyyhden keskelle, eikä kohta enää ole alkuunkaan varma Philipin motiiveista.

[London: Macmillan, 2022. Uusintapainos]

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *