Ann Cleeves: Cold Earth

Shetlannin saarille sijoittuvan Cold Earth -dekkarin pääosassa on poliisi Jimmy Perez, joka vaimonsa kuoltua asuu kaksin tämän tyttären kanssa. Paikkakunnalla tapahtuu mutavyöry, jonka raivaustöiden yhteydessä löytyy eräästä asumattomasta talosta tuntemattoman naisen ruumis. Pian paljastuu, että nainen ei ole kuollut luonnonkatastrofin seurauksena, vaan hänet on tapettu.

Perez tarttuu toimeen ja ryhtyy selvittelemään naisen henkilöllisyyttä ja kytköksiä paikkakunnalle. Rikoksen tutkinnan edetessä hän joutuu pöyhimään paikallisten ihmisten ja perheiden elämää pintaa syvemmältä. Ilmapiirin kiristymisestä huolimatta hän jatkaa työtään yhdessä kollegoidensa kanssa, kunnes totuus vihdoin tulee julki, ja juttu ratkeaa.

Tarinassa on vahvaa paikallista väriä ja persoonallisia henkilöhahmoja, jotka tuntuvat eläviltä ja todellisilta. Jimmy Perez -kirjoista on tehty myös tv-sarja, samoin kuin Ann Cleevesin toisesta poliisihahmosta Vera Stanhopesta.

Tämä kirja myös ruotsiksi: Mörk jord, översättning av Jan Järnebrand. Ilmestyy suomeksi syksyllä 2020: Kylmä maa (suom. Annukka Kolehmainen).

[London: Pan Books, 2017. Paperback edition]

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *