Ann Cleeves: The Long Call

Vera- ja Shetland-sarjojen kirjoittaja Ann Cleeves esittelee uuden päähenkilön ja uuden tapahtumamiljöön. Nyt ollaan Etelä-Englannissa, Devonin pohjoisrannikon idyllisissä maisemissa.

Barnstablen kaupungin poliisissa työskentelevä rikosinspektööri Matthew Venn on sikäli poikkeuksellinen dekkarihahmo, että hän on yksityiselämässään onnellisesti naimisissa eikä kärsi alkoholi-, huume- tai muusta addiktiosta. Ainoa pieni särö on vaikea suhde uskonnollisiin vanhempiin, jotka eivät hyväksy poikansa valintoja.

Rannalta läheltä Matthewn taloa löytyy kuoliaaksi puukotettu mies. Matthew lähtee rikospaikalle johtamaan tutkimusta suoraan isänsä hautajaisista, jonne häntä tosin ei oltu kutsuttukaan. Tutkinta käynnistyy ripeästi, ja pian on uhrin henkilöllisyys selvillä: Simon Walden. Kohta ollaan kuitenkin umpikujassa, sillä kukaan ei oikeastaan tunnu tuntevan kyseistä Simonia.

Tiedetään, että hän on asunut alivuokralaisena Caroline Preecen luona ja työskennellyt vapaaehtoisena paikallisessa päivä-/kulttuurikeskuksessa Woodyardissa. Simonin menneisyydestä löytyy myös ex-vaimo Kate, joka on kuitenkin edennyt elämässään eikä ole enää ollut tekemisissä Simonin kanssa.

Sitten katoaa äitinsä luona asuva 43-vuotias Christine Shapland, jolla on Downin syndrooma. Kaikkien helpotukseksi Christine löytyy olosuhteisiin nähden hyvinvoivana parin päivän päästä. Hän ei kuitenkaan osaa kertoa missä on ollut tai kenen kanssa. Christinellä on tapana käydä Woodyardissa säännöllisesti, ja kun toinen keskuksen asiakkaista katoaa, alkaa poliisi epäillä, että katoamisilla voisi olla yhteyttä Simonin tapaukseen.

The Long Call on hyvin kirjoitettu ja ovelajuoninen rikostarina, jonka henkilöhahmot ovat inhimillisiä ja uskottavia. Matthew Venn on mukava uusi tuttavuus, samoin kuin hänen alaisensa, poliisit Ross May ja Jen Rafferty.

Kirja ilmestyy ruotsiksi keväällä 2020: Albatross (övers. Jan Järnebrand).

[London: Macmillan, 2019]

2 comments on “Ann Cleeves: The Long Call”

 1. Aune sanoo:

  Hei
  Onko The long call – sarja jo suomennettu, ja montako osaa on?
  Nyt tulee jo tv:stä…
  AL

  1. admin sanoo:

   The Long Call on Matthew Venn -sarjan ensimmäinen osa, joka ilmestyy suomeksi maaliskuussa 2022: Lokin huuto. Toinen osa Heron’s Call on myös jo ilmestynyt ja luettukin, postaus tulossa piakkoin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *