B.A. Paris, Clare Mackintosh, Holly Brown & Sophie Hannah: The Understudy

Neljä brittikirjailijaa on yhdistänyt voimansa, ja tuloksena on psykologinen jännityskertomus, jonka päähenkilöinä on joukko äitejä ja tyttäriä. Ryhmää yhdistää lontoolainen teatterikoulu ja unelma tähteydestä.

Tytöt Jess, Ruby, Sadie ja Bel ovat parhaita ystäviä, mutta heidän äitiensä Carolynin, Kendallin, Elisen ja Bronnien väliset suhteet eivät ole yhtä mutkattomat.

Jess joutuu julman pilan kohteeksi, ja tapauksesta syytetään Rubyä, joka on aiemminkin kiusannut ja piinannut Jessiä. Pakkaa sekoittaa myös uusi oppilas Imogen Curwood, jonka koulun rehtori Adam Racki sysää nelikon huomaan.

Imogen käyttäytyy alusta alkaen oudosti ja ailahtelevaisesti, eikä kukaan oikein tunnu saavan hänestä selkoa. Tytöt kilpailevat samoista rooleista koulun kevätmusikaalissa, ja Imogen kärjistää kilpailutilannetta entisestään.

Pian ollaan tilanteessa, jossa syytökset ja epäilykset myrkyttävät ilmapiiriä ja ystävyyssuhteet ovat koetuksella. Kun Imogenin taustoja aletaan selvitellä, paljastuu yhtä jos toistakin yllättävää.

Neljän eri kirjoittajan yhteinen tarina on onnistunut, sillä jokaisen osuus sopii tyylillisesti ja sisällöllisesti kokonaisuuteen. Juoni ja henkilöt kehittyvät tarinan edetessä, ja loppuratkaisu on yllättävä.

[London: Hodder, 2019]

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *