B. A. Paris: The Dilemma

Livia on jo vuosikausia haaveillut järjestävänsä itselleen isot 40-vuotisjuhlat korvaukseksi siitä, että hieno hääjuhla jäi aikoinaan toteutumatta. Nyt tuo maaginen päivä on lähellä, ja tiedossa onkin näyttävät puutarhajuhlat, jonne on kutsuttu ystäviä, sukulaisia ja työtovereita. Livian ja Adamin 19-vuotias tytär Marnie on opiskelemassa Hong Kongissa, eikä pääse osallistumaan äitinsä juhliin. Adam on kuitenkin järjestämässä superyllätystä: Marnien on tarkoitus ilmestyä juhlapaikalle.

Adam ei tiedä, että Livia on itse asiassa tyytyväinen, että Marnie on maapallon toisella puolella. Syytä tähän ei kerrota, mutta arvata saattaa, että perheen julkisivun takaa alkaa pian paljastua yllättäviä asioita.

Juhlat pääsevät alkuun, ja Livian suuri unelma näyttää toteutuvat. Adam alkaa kuitenkin aavistella, että jotain on vialla, kun Marnie ei saavu sovittuun aikaan. Illan mittaan hänen pelkonsa saavat vahvistusta, mutta mies on pahassa tilanteessa, sillä hän ei halua pilata Livian onnellista päivää.

Kirjan tapahtumat sijoittuvat lähes kokonaan Livian syntymäpäivälle. Tunnelma tihenee sitä mukaan, kun Adamin ahdinko kasvaa. Loppupuolella kerronta lipsahtaa lievästi sentimentaalisuuden puolelle, mutta se ei vähennä tarinan vetovoimaa.

Kirja ilmestyy ruotsiksi huhtikuussa 2020: Dilemmat (övers. Ylva Spångberg).

[London: HQ, 2020]

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *