B.A. Paris: The Prisoner

Kirjan alussa Amelie Lamont ja aviomies Ned kidnapataan ja kuljetetaan tuntemattomaan paikkaan. Pariskunta erotetaan toisistaan ja tapahtumia seurataan Amelien näkökulmasta. Nopeasti käy selväksi, että avioparin väleissä ei ole kehumista, vihan tunteet ovat molemminpuolisia.

Amelie on vangittuna pimeässä huoneessa, ja olosuhteiden klaustofobinen luonne tulee hyvin selväksi. Amelie on kuitenkin selviytyjä ja hän alkaakin suunnitella ja valmistella pakoa.

Toinen aikataso seuraa Amelien elämää ennen kidnappausta ja tapahtumia, jotka johtivat outoon tilanteeseen. Amelie elämä ei ole ollut helpoimmasta päästä. Hänen äitinsä kuoli Amelien ollessa pieni, ja isäkin ennen kuin tyttö ehti täysi-ikäiseksi. Amelie keksi tarinan ranskalaisesta tädistä, joka luokse hän kertoi muuttavansa. Todellisuudessa hän suuntasi Lontooseen ilman rahaa tai ystäviä.

Sattumalta hän kohtaa eräänä päivänä kahvilassa naisen, Carolynin ja he ystävystyvät. Carolyn tarjoaa Amelielle kodinhoitajan paikkaa ja kortteeria luonaan. Amelie ei voi uskoa onneaan, kun hän pääsee pois kadulta ja asuntoloista. Amelie saa elämästään kunnon otteen ja suunnittelee lakiopintoja.

Carolynin kautta Amelie tutustuu myös Justineen ja Linaan, jotka työskentelevät miljonääri Ned Hawthorpen Exclusives-julkkisaikakauslehdessä. Kun Carolyn suunnittelee muuttavansa yhteen poikaystävänsä kanssa, tuntee Amelie olevansa kolmas pyörä huushollissa. Hän pääseekin töihin Exclusivesiin ja palkkakin nousee.

Pian tapahtumat kuitenkin karkaavat Amelien käsistä ja katastrofin ainekset alkavat olla kasassa, kun hänet vihitään Las Vegasissa Nedin kanssa ilman seurustelua tai muuta harkinta-aikaa.

Tarinan juoni on monimutkainen ja ahdistava, mutta tuttuun tapaan saa kirjoittaja pidettyä ohjakset käsissään, joten juttu etenee lopulta jännittävien ja yllättävien vaiheiden kautta maaliin.

[London: Hodder & Stoughton, 2022]

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *