B.A. Paris: The Therapist

Kääntäjänä työskentelevä Alice on tavannut Leon, ja aikansa seurusteltuaan he päättävät muuttaa yhteen. Alice jättää maaseudun taakseen ja muuttaa Leon löytämään uudehkoon taloon Lontooseen. Leo tekee hyvät kaupat, sillä hän saa ostettua kiinteistön entisen asuntonsa myyntirahoilla, joten Alicen ei tarvitse myydä rakasta maalaistaloaan.

Uusi yhteinen koti sijaitsee lukitun portin takana ympyrän muotoisella kadulla, jolle on rakennettu 12 samanlaista taloa. Lontoota vierastavaa Alicea viehättää lupaus turvallisuudesta ja mukavuudesta, onhan asunnossa runsaasti tilaa.

Vähitellen Alice tutustuu lähemmin kotikadulla asuviin Eveen, Tamsiniin ja Mariaan, jotka ovat läheisiä ystäviä keskenään. Kaikilla on lisäksi aviopuolisot sekä Tamsinilla ja Marialla myös lapsia. Leon ja Alicen naapurissa asuu myös vanhempi pariskunta Lorna ja Edward, jotka tosin tuntuvat viihtyvän omissa oloissaan.

Alice järjestää ympyräkadun naapureilleen tuparit, joista Leo ei kuitenkaan ole kovin innoissaan. Paikalle saapuu runsaasti väkeä ja ilta sujuu mukavasti. Ainoastaan Tamsinin kylmän viileä käytös huolestuttaa Alicea. Muuten pariskunta kokee olevansa tervetullut yhteisöön.

Juhlissa on mukana myös kuokkavieras, joka liikkuu huomiota herättämättä muiden joukossa. Alice luulee häntä kadun asukkaaksi ja järkyttyy kovin, kun asia myöhemmin paljastuu. Lorna myöntää päästäneensä tuntemattoman miehen portista sisään, koska hän luuli tämän olevan Alicen ja Leon tuttu. Alice alkaa selvitellä kutsumattoman vieraan henkilöllisyyttä.

Leo työskentelee konsulttina, joten hän joutuu usein työasioissa pois Lontoosta. Alice tekee etätöitä kotona. Jokin uudessa talossa tuntuuu Alicesta pelottavalta. Hän epäilee, että jollakulla on pääsy taloon ilman asukkaiden lupaa. Mitään konkreettisia todisteita asiasta ei kuitenkaan ole.

Yllättäen Alicelle paljastuu hätkähdyttävä asia, joka selittää miksi Leo sai talon niin edullisesti. Alice menee täysin pois tolaltaan, kun käy ilmi, että Leo on salannut asian häneltä.

The Therapistin juoni sisältää piinaavaa psykologista jännitystä ja kasvavaa pelkoa. Alicen elinpiirin kaventuminen lisää ahdistavaa tunnelmaa, kun hän ei tiedä keneen voi luottaa ja kenen puheita uskoa.

Kirjan voi lukea myös ruotsiksi: Terapeuten (övers. Ylva Spångberg).

[London: HarperCollins, 2021]

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *