Caitlin Moran: How to Be Famous

18-vuotias Johanna Morrigan jättää Wolverhamptonin taakseen ja muuttaa jännittävään Lontooseen, joka tuntuu tarjoavan rajattomasti mahdollisuuksia ja elämyksiä. Johanna alkaa luoda uraa musiikkijournalisti Dolly Wildenä 1990-luvun pop-musiikin mekassa.

Dollyn lähipiiriin kuuluvat hyvät ystävät Zee ja Suzanne sekä läpimurron kynnyksellä oleva poppari John Kite, johon Dolly on vakavasti ihastunut. Dolly kohtaa myös tunnetun koomikon Jerry Sharpin, jonka kanssa hän päätyy yhden yön suhteeseen. Kokemus ei ole hyvä, mutta tästä huolimatta Dolly ajautuu myöhemmin samaan tilanteeseen, joka päättyy huonosti, sillä Jerry filmaa kaksikon kohtaamisen.

Pian selviää, että Jerry levittelee estoitta kotivideotaan. Käy myös ilmi, että Dolly ei suinkaan ole Jerryn ainoa uhri, vaan tämä on hyväksikäyttänyt muitakin tyttöjä. Dolly ryhtyy toimiin pelastaakseen maineensa ja lopettaakseen Jerryn öykkäröinnin. Hän keksiikin lopulta rohkean ja tehokkaan keinon, jolla hän palauttaa häpeän sen oikean omistajan eli Jerryn kannettavaksi.

How to Be Famous on erittäin hauska kirja. Johanna/Dolly on itseironinen ja humoristinen hahmo, jolla on hyvä sydän ja vahva itsetunto. Hän ei lannistu pienistä vastoinkäymisistä, vaan jatkaa taistelua tyttöjen puolesta miehisessä musiikkimaailmassa. John Kitelle osoitetussa hienossa kirjeessä hän vaatii kunnioitusta faneille ja saa ainakin tämän silmät avautumaan ja ajattelun avartumaan.

Ilmestyy suomeksi kesäkuussa 2019: Kuinka olla kuuluisa (suom. Heli Naski).
Kirja ruotsiksi: Konsten att bli känd (översättning av Molle Kanmert Sjölander).

[London: Ebury Press, 2018]

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *