Caitlin Moran: Moranifesto

moranifesto

Moranifesto on kokoelma kolumneja, joiden aiheet vaihtelevat feminismistä olympialaisiin, kopiokoneista tv-ohjelmiin sekä David Bowiesta Benedict Cumberbatchiin ja vielä pidemmälle. Kirjoitusten tyyli on humoristinen ja viihdyttävä, tosin mukana on myös vakavampia aiheita.

Caitlin Moran on toiminut kolumnistina ja toimittajana 16-vuotiaasta lähtien, joten hänellä on vankka kokemus kirjoittamisesta ja selkeä näkemys käsittelemistään aiheista. Hän ei myöskään pelkää panna itseään ja persoonaansa likoon, vaan ottaa asioihin kantaa myös henkilökohtaisella tasolla. Hän ei ota itseään turhan vakavasti, vaan käsittelee toimintaansa ja olemustaan ironian ja huumorin keinoilla.

Moranifesto on viihdyttävää ja ajatuksia herättävää lukemista. Samalla kirjoitukset tarjoavat kurkistuksen brittiläiseen yhteiskuntaan ja sen ominaispiirteisiin.

Moran on kirjoittanut myös kirjat How to Be a Woman (Naisena olemisen taito, suom. Sari Luhtanen) ja How to Build a Girl (Näin minusta tuli tyttö, suom. Sari Luhtanen) sekä Moranthology.

[London: Ebury Press, 2016]

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *