Cara Hunter: All the Rage

All the Rage on neljäs Adam Fawley -tarina ja se jatkaa sarjaa tutun persoonallisella ja korkeatasoisella tyylillään. Tapahtumapaikkana on edelleen Oxford, jossa rikoksia ratkovat Fawleyn johdolla poliisit Chris Gislingham, Verity Everret, Erica Somer, Anthony Asante, Gareth Quinn ja Andrew Baxter.

Koulumatkalla ollut 17-vuotias Faith Appleford kidnapatataan kotinsa läheisyydestä. Muovipussi päässä hänet kuljetetaan tuntemattomaan kohteeseen ja pahoinpidellään. Kuin ihmeen kaupalla Faithin onnistuu kuitenkin paeta. Ohiajava taksinkuljettaja löytää tytön harhailemasta ja vie hänet kotiin.

Erica ja Verity saapuvat haastattelemaan Faithia. Tytön äiti on kuitenkin vastahakoinen päästämään poliiseja tapaamaan tytärtään, sillä tämä ei halua tehdä asiasta rikosilmoitusta. Lopulta he kuitenkin pääsevät puhumaan Faithin kanssa, mutta tyttö on haluton kertomaan juuri mitään koko tapauksesta.

Faith väittää, että mitään rikosta ei ole tapahtunut. Erica ja Verity eivät usko tytön selityksiä, mutta eivät voi tehdä asialle mitään.

Mutta kun toinen tyttö, 15-vuotias Sasha Blake katoaa, tulee poliisille kiire löytää hänet ennen kuin on myöhäistä. Käy ilmi, että Faith ja Sasha asuvat samalla alueella. Sashan ystävien haastattelut johdattavat poliisin epäillyn jäljille, ja poliisi yrittää selvittää onko tällä opettajana toimivalla miehellä yhteyksiä myös Faithiin.

Tutkimukset tuottavat tulosta, ja vähitellen tapaukset alkavat vaikuttaa saman tai samojen tekijöiden toimilta. Monimutkaisen jutun purku teettää poliiseilla paljon ylityötunteja, ja lisäksi keissiä vaikeuttaa yllättävät kytkökset Adamin ja hänen vaimonsa Alexin henkilökohtaiseen elämään.

Cara Hunter kirjoittaa tämän hetken parasta lukemista brittidekkarien sarjassa. Kirja ilmestyy ruotsiksi tammikuussa 2021: All denna vrede (övers. Jan Risheden). Kirjan suomennos Vimma ilmestyy tammikuussa 2023 (suom. Sirpa Parviainen).

[London: Penguin Books, 2020]

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *