Cara Hunter: Close to Home

8-vuotias Daisy Mason katoaa kesken perheen grillijuhlien Oxfordissa. Etsinnät aloitetaan, mutta johtolankoja ei juuri ole, sillä kukaan juhlissa olleista ei vaikuta huomanneen mitään.

Tutkimusten edetessä paljastuu, ettei Daisy ollut juhlissa lainkaan, vaan hänen päivänkakkara-asussaan esiintyi toinen tyttö. Tämä yllättävä käänne muuttaa tutkimusten suuntaa, ja poliisi rikostarkastaja Adam Fawleyn johdolla alkaa paneutua tarkemmin Masonin perheen asiohin.

Turhamainen ja pinnallinen äiti Sharon pitää yllä siloisen elämän kulissia. Isä Barry puolestaan tekee pitkää päivää rakennusalan yrittäjänä ja elää ohessa melkoista kaksoiselämää. Daisyn 10-vuotias veli Leo tuntuu tietävän asioista enemmän kuin kertoo.

Poliisi haastattelee myös Daisyn koulukavereita ja opettajia, ja vähitellen tilanteen kokonaiskuva alkaa hahmottua. Perheen salaisuuden paljastuvat yksi toisensa jälkeen, ja epäiltyjen penkille joutuvat vuorotellen niin Sharon, Barry kuin Daisyn velipuoli Jamiekin.

Tarina etenee sujuvasti ja koukuttaa lukijan tehokkaasti. Kirjan rakenteeseen tuovat vaihtelevuutta poliisin kuulustelupöytäkirjat ja aina avuliaan some-kansan twitter-keskustelut, joissa syytetään ja tuomitaan, mutta myös puolustetaan ja jaellaan jaxuhaleja.

Close to Home on jännittävä ja kekseliäs rikostarina, jonka henkilöhahmot ovat huolella kuvattuja ja todentuntuisia.

Kirja on käännetty ruotsiksi: Hemmets trygga vrå (övers. Jan Risheden). Ilmestyy myös suomeksi syyskuussa 2021: Jäljettömiin (suom. Sirpa Parviainen).

[London: Penguin Books, 2018]

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *