Cara Hunter: Hope to Die

Adam Fawleyn tutkimukset jatkuvat. Tällä kertaa työn alla on kuolemantapaus, jossa syrjäisessä talossa asuva Swannin pariskunta yllättää kotiinsa tunkeutuneen varkaan sillä seurauksella, että tämä pääsee hengestään, kun talon isäntä tarttuu aseeseen. Juttua ovat selvittämässä Fawleyn lisäksi tutut Chris Gislingham, Gareth Quinn, Verity Everett ja Andrew Baxter. Erica Somer on sairauslomalla ja häntä tuuraa Bradley Carter. Lisäksi tiimissä on uusina jäseninä Thomas Hansen ja Chloe Sargent.

Jokin eläkeläispariskunnan kertomuksessa vaivaa tutkijoita. Kuolleelta mieheltä ei myöskään löydy mitään henkilöpapereita, joten yleisön apua tarvitaan uhrin tunnistamiseen. Pian löytyykin taksikuski, joka muistaa kyydittäneensä miehen kohteeseen juna-asemalta. Aseman turvakameroista löytyykin materiaalia julkaistavaksi. Miehellä myös näkyy olevan reppu mukanaan, ja taksikuski vahvistaa tämän tiedon. Lisäksi poliisille ilmoittautuu eräs lintubongari, joka osuu sattumalta paikalle, kun laukaus kajahtaa.

Margaret ja Richard Swann kuitenkin pidättäytyvät kertomuksessaan, että he eivät tiedä kuka mies on ja millä asialla hän tunkeutui heidän kotiinsa. Tosin oven murtojäljet eivät vakuuta poliiseja, eikä Swannien lausunto iltayön tapahtumista ei ole muutenkaan uskottava.

Ratkaisua juttuun lähdetäänkin toden teolla etsimään ja yllätyksiä on luvassa. Tutkimus nytkähtää lupaavasti eteenpäin, kun selviää, että Swannit ovat aikaisemmin olleet eri nimisiä ja asuneet eri paikkakunnalla. Paljastuu, että heillä on tytär Camilla, joka istuu vankilassa tuomittuna vauvansa taposta. Camilla on avain koko juttuun, jossa on mutkia enemmän kuin kukaan osaa ennalta aavistaa.

Cara Hunter edustaa brittiläisen dekkarikirjallisuuden huippua, tarinat ovat mukaansatempaavia ja kekseliäitä. Henkilöhahmot monitahoisia, eikä heidän yksityiselämänsä nouse etualalle, vaan on sopivasti taustoittamassa tapahtumia. Kirjojen rakenne on omintakeinen, sillä kertomusta värittävät poliisin kuulustelupöytäkirjat, tv-sarjan käsikirjoitukset ja nettikeskustelut sekä muu tarinaa tukeva materiaali.

Kirja on luettavissa ruotsiksi: Mörkare än döden (övers. Jan Risheden) ja suomeksi tammikuussa 2024: Kaivattu kuolema (suom. Enni Vanhatapio).

[UK: Penguin Books, 2022]

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *