Cara Hunter: In the Dark

Remontin yhteydessä löytyy paritalon kellarista vaurioitunut seinä, johon tulee reikä. Näkymä naapurin puolelle paljastaa jotain järkyttävää: huonossa kunnossa oleva nuori nainen ja pieni lapsi. Heidät kuljetetaan hoitoon ja talon asukas, tohtori William Harper otetaan kiinni ja kuulusteltavaksi. Pian käy kuitenkin selväksi, että mies kärsii pitkälle edenneestä muistisairaudesta, eikä pysty kertomaan asiasta mitään.

Poliisi epäilee, että nainen on ollut kellarissa vankina useamman vuoden ja että lapsi on syntynyt vankeuden aikana. Nainen itse ei puhu mitään, kirjoittaa vain paperille nimensä Vicky.

Adam Fawley ja muut Oxfordin poliisit alkavat tutkia erikoista juttua. Kun Vicky vihdoin alkaa puhua, kertoo hän sieppauksesta, vankeudesta ja hyväksikäytöstä. DNA-testi paljastaa, että William on lapsen isä, joten juttu tuntuu olevan sitä myöten selvä. Jokin Vickyn kertomuksessa kuitenkin häiritsee tutkijoita ja he pureutuvat keissiin tarkemmin. Sitten alkaakin vaikuttaa, että jo selvitetyltä vaikuttanut tapaus kätkeekin sisälleen jotain aivan muuta.

Kuten edellisessäkin kirjassaan käyttää Cara Hunter tarinan kuljetuksessa tavanomaisen kerronnan lisäksi poliisin kuulustelupöytäkirjoja, lehtiartikkeleita ja muuta materiaalia. Tällainen rakenne sopii tyylillisesti hyvin kirjan sisältöön ja tiivistää tunnelmaa entisestään. Juoni on taitavasti kehitelty, kuten myös uskottavat henkilöhahmot.

In the Dark ilmestyy ruotsiksi tammikuussa 2019: I mörkret (övers. Louise Bäckelin) ja suomeksi joulukuussa 2021: Pimeyteen (suom. Sirpa Parviainen).

[London: Penguin Books, 2018]

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *