Cara Hunter: Murder in the Family

Guy Howard ohjaa striimattua tosi-tv ohjelmaa, jossa käsitellään vanhaa ratkaisematonta murhatapausta. Juttua tutkimassa on kaksi eläköitynyttä poliisia, toinen Britanniasta ja toinen USA:sta; toimittaja, joka raportoi keissin alkuperäisestä tutkinnasta 20 vuotta sitten; lakimies sekä kaksi rikosteknisen tutkinnan asiantuntijaa. Heti alkuun käy selväksi, että Guyllä on kiinteä sidos tapaukseen, uhri Luke Ryder oli hänen isäpuolensa.

Kun ryhmän tutkimukset pääsevät vauhtiin, selviää että yhdellä jos toisellakin on siteitä tapaukseen ja siihen liittyviin ihmisiin. Myös Luke Ryderin henkilöllisyydestä alkaa paljastua yllättäviä seikkoja.

Lukijalle ladataan eteen vihjeitä toisensa perään sitä mukaan kun tutkijakuusikko työssään etenee. Yllätyksiä ja äkkikäännöksiä on listalla, kun ryhmän jäsenten välit joutuvat koetukselle, eikä kukaan lopulta voi tietää keneen voi luottaa.

Cara Hunterin kirjat ovat toimiva sekoitus tavanomaista kerrontaa ja tapauksiin liittyvää erilaista materiaalia. Tämän kirjan kohdalla mennään vielä pidemmälle, sillä koko kertomus etenee ohjemasarjan käsikirjoituksen, sähköpostien, teksti- ja ääniviestien, artikkelien ja muiden dokumenttien kautta.

Murder in the Family on viihdyttävä ja älykkäästi sommiteltu rikostarina, joka haastaa lukijan selvittämään rikosta yhdessä tutkijatiimin kanssa.

[London: HarperCollinsPublishers, 2023]

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *