Cara Hunter: No Way Out

Oxfordin poliisien joulunvietto loppuu tylysti, kun porukka haalitaan kokoon selvittelemään asuinalueella riehunutta tulipaloa. Suuri talo on ilmiliekeissä palokunnan saapuessa paikalle. Talosta löytyy 10-vuotias Matty kriittisesti loukkaantuneena ja hänen 3-vuotias pikkuveljensä kuolleena.

Poikien vanhempien Michaelin ja Samanthan olinpaikasta ei ole tietoa. Adam Fawley, Chris Gislingham, Verity Everret, Erica Somer ja kollegat ryhtyvät työhön selvittääkseen tapahtumien kulun. Michael ja Samantha Esmondin löytäminen on ensisijainen tehtävä.

Paloviranomaisten tutkimuksissa selviää, että palo on sytytetty, joten työtä jatketaan murhatutkimuksena. Raivaustöissä talon raunioista löytyy lisää uhreja, ja tapaus käy yhä mutkikkaammaksi.

No Way Out jatkaa Cara Hunterin tasaisen laadukasta Adam Fawley -sarjaa. Teksti etenee sulavasti, ja tarina pitää otteessaan. Tutut henkilöhahmot ovat persoonallisia ja heidän väliset suhteensa toimivia, mutta ne eivät kuitenkaan nouse häiritsemään dekkarijuonen kulkua. Kirjailijan tyyliin kuuluu elävöittää kertomusta autenttisen oloisten dokumenttien ja muun lisämateriaalin avulla. Tässäkin kirjassa mukana on muun muassa poliisin kuulustelupöytäkirjoja ja tapahtumia koskevia uutisia nettikommentteineen.

Kirja on käännetty ruotsiksi (Jan Risheden): Ingen utväg. Ilmestyy suomeksi syyskuussa 2022: Ei ulospääsyä (suom. Sirpa Parviainen).

[London: Penguin Books, 2019]

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *