Cara Hunter: The Whole Truth

Adam Fawley -sarjan viidennen kirjan rikos on seksuaalinen ahdistelu, jonka uhriksi joutuu yliopiston opiskelija Caleb Morgan. Hän syyttää teosta professori Marina Fisheriä, joka on erittäin arvostettu tekoälyasiantuntija Edith Launceleve Collegessa.

Oxfordin tutut poliisit käyvät keissin kimppuun, ja asiaa puidaan nykytavan mukaan ahkerasti myös sosiaalisessa mediassa. Lisää väriä kertomukseen tulee poliisin kuulustelupöytäkirjoista ja muusta materiaalista, jota Cara Hunter tapansa mukaan annostelee sopivasti kerronnan väliin.

Henkilökohtaisessa elämässään Adam ja vaimo Alex alkavat vähitellen toipua esikoisensa yllättävästä kuolemasta: Alex on raskaana ja uusi vauva syntynee piakkoin. Alexia kuitenkin ahdistaa juttu menneisyydestä, sillä eräs raiskausrikoksisa tuomittu mies kantaa kaunaa Adamia ja Alexia kohtaan. Nyt Gavin Parrie on vapautunut vankilasta, ja Alex on peloissaan. Parrien juttu on alkanut kiinnostaa myös Jocelyn Naismithiä, joka tekee aiheesta podcastia ja nostaa esille kysymyksen Parrien mahdollisesta syyttömyydestä ja väärästä tuomiosta.

Sitten tapahtuu murha, joka koskettaa Alexin lähipiiriä. Lopullisesti tilanne alkaa muuttua painajaiseksi, kun todisteet viittaavat Adamin syyllisyyteen.

Myös Morgan/Fisher -tapauksen tutkimukset edistyvät, mutta asia ei ehkä olekaan niin yksinkertainen kuin alunperin vaikutti.

Cara Hunter kirjoittaa sujuvaa tarinaa, jossa mielenkiinto ja jännitys säilyvät loppuun saakka. Henkilöhahmot ovat kirjojen myötä tulleet tutuiksi ja heidän persoonansa kehittyvät ja vahvistuvat kirja kirjalta.

Kirja on tulossa ruotsiksi käännettynä tammikuussa 2022: Hela sanningen (övers. Jan Risheden) ja suomeksi syyskuussa 2023: Koko totuus (suom. Arto Schroderus).

[UK: Penguin Books, 2021]

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *