Caroline Bond: The Second Child

Sarahilla ja Philillä on kaksi lasta, 17-vuotias James ja pari vuotta nuorempi Lauren. Laurenilla on kehitysvammaisuutta ja muita ongelmia aiheuttava Rubinstein-Taybin syndrooma, mutta perhe on sopeutunut tyttären tilanteeseen ja arki sujuu totutuissa uomissaan.

Sarahin vastuulla on suuri osa Laurenin lääkäri-, terapia- ja tutkimuskäynneistä ja hän kimmastuu Philille, joka ei hänen mielestään ole tarpeeksi mukana Laurenin asioiden hoidossa. Phil ryhdistäytyy ja lähtee viemään Laurenia lääkärikäynnille. Vastaanoton lopulla Phil kiinnittää huomionsa Laurenin labrakokeisiin, jotka osoittavat tämän olevan veriryhmää A+. Philin ja Sarahin veriryhmä on O, joten on mahdotonta, että Phil olisi Laurenin isä.

Järkyttynyt Phil penää Sarahilta selitystä asiaan, mutta tämä kieltää päättäväisesti mahdollisuuden, että Laurenilla olisi joku muu isä kuin Phil. Asiaa aletaan tutkia, ja kaikkien yllätykseksi selviää, ettei Lauren ole kummankaan vanhempansa biologinen lapsi.

Seuraavaksi aletaan tutkia mahdollisuutta, että Lauren ja joku muu vauva olisivat vaihtuneet synnytyslaitoksella. Viidentoista vuoden takaa löytyykin toinen perhe, jonka tytär Rosie syntyi samoihin aikoihin samassa sairaalassa.

Tästä alkaa prosessi, jossa kahden erilaisen perheen elämä kääntyy päälaelleen. Tunteet nousevat pintaan, eikä konflikteiltakaan vältytä. Lopulta selviää, mitä Laurenille ja Rosielle tapahtui 15 vuotta aiemmin. Sarah joutuu tekemään hankalan päätöksen turvatakseen kaikille asianosaisille mahdollisuuden elämän jatkumiseen ilman ylimääräistä painolastia.

[London: Corvus, 2018]

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *