Catherine Chung: Forgotten Country

Perhe pakenee poliittista vainoa Etelä-Koreasta Yhdysvaltoihin. Lapsille ei selitetä lähdön syytä, ja pian he sopeutuvatkin amerikkalaiseen elämään ja saavat uudet nimet Janey ja Hannah. Isosisko Janeyn rooli on huolehtia nuoremmasta Hannahista.

Koulun jälkeen pedantti Janey muuttaa pois kotoa ja alkaa opiskella matematiikkaa. Erityisasemaansa tottunut Hannah kokee tulleensa hylätyksi. Kun haahuileva Hannah katoaa aikuisuuden kynnyksellä, on Janey ristiriitaisessa tilanteessa. Toisaalta hänellä on huoli siskostaan, mutta toisaalta hän on ärsyyntynyt tämän itsekkäästä käytöksestä, sillä Hannahin katoamiseen ei liity rikosta, vaan hän on omasta tahdostaan ottanut etäisyyttä perheeseensä.

Kun perheen isä saa lääkäriltä lohduttoman diagnoosin parantumattomasta syövästä, päättävät vanhemmat vuosien siirtolaisuuden jälkeen palata kotimaahansa ihmehoidon ja parantumisen toivossa. Janey jää Yhdysvaltoihin ja yrittää saada uuden yhteyden siskoonsa.

Lopulta koko perhe on yhdessä Etelä-Koreassa, jossa viimeistään nousevat pintaan henkilöiden väliset jännitteet. Maisemanvaihdos tuo mukanaan myös erilaisen kulttuurin ja perinteet sekä suvun historian ja menneisyyden tapahtumat.

Catherine Chung tavoittaa romaanissaan hyvin henkilöiden kokeman siirtolaisten tunteman ulkopuolisuuden tunteen ja menneisyyden painolastin, joka kulkee mukana sukupolvelta toiselle.

[London: Abacus, 2020. Kirja ilmestynyt alunperin vuonna 2012.]

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *