Catherine Steadman: Something in the Water

Catherine Steadman on brittiläinen näyttelijä, joka on kirjoittanut varsin toimivan ja jännittävän romaanin Erinistä ja Markista, joiden unelmien häämatka Bora Boralle saa yllättävän käänteen, kun he löytävät salaperäisen laukun merestä kellumasta. Kun pariskunta avaa laukun, mikään ei palaa enää entiselleen.

Something in the Water alkaa suoralla toiminnalla: kirjan kertoja Erin on kaivamassa metsässä hautaa, jonne hänen on tarkoitus haudata Mark. Erin kertoo lukijalle, ettei hän ole paha ihminen, tai ehkä on. Lukija saa päättää koko tarinan kuultuaan.

Erin on aloitteleva dokumenttiohjaaja, jolla on mielenkiintoinen projekti meneillään. Hän tekee dokumenttia kohteinaan kolme vankilasta vapautumassa olevaa henkilöä: Holli on teini, joka ajautui väärään seuraan; Alexa tuomittiin avunannosta itsemurhaan. Kolmas dokumentin henkilö on gangsteripomo Eddie, joka kärsii tuomiota talousrikoksista.

Mark puolestaan työskentelee finanssialalla, kunnes joutuu irtisanotuksi työstään. Markia painaa huoli tulevaisuudesta, mutta hän on vakuuttunut saavansa nopeasti uuden työn suhteidensa ansiosta.

Huolet jätetään kotiin, ja pariskunta suuntaa kahdeksi viikoksi Polynesiaan trooppiseen paratiisiin. Loma sujuu hienosti, kunnes sää muuttuu, ja myrsky pyyhkäisee saaren yli. Tilanteen rauhoituttua Erin ja Mark lähtevät veneellä sukelluskohteeseen aavalle merelle. Tällä matkalla he yhyttävät meren pinnalla kelluvan suuren määrän papereita ja tuon kohtalokkaan laukun.

Alkaa erikoinen ja yllättäviä käänteitä täynnä oleva tapahtumasarja, jossa Erinin ja Markin välit joutuvat koetukselle. Erin joutuu myös turvautumaan Eddien apuun, kun hän löytää itsensä sellaisesta suosta, että normaalit keinot eivät enää riitä.

Steadmanin esikoisromaani on valmis paketti: kiinnostava tarina tavallisista ihmisistä, jotka joutuvat hyvin epätavalliseen tilanteeseen. Toivottavasti tämä kirja myös suomennetaan, ruotsinkielinen versio on jo saatavilla: Dolt i vatten, översättning av Klara Lindell.

[London: Simon & Schuster, 2018]

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *