Claire Allan: In the Dark

Nora Loguen nelivuotias tytär Daisy katosi jäljettömiin seitsemän vuotta sitten. Noralla ei ole tapahtumapäivästä kuin hataria muistikuvia, hän muistaa vain kadottaneensa Daisyn metsään. Mitään todisteita tytön sieppaamisesta ei koskaan löytynyt, mutta ei myöskään hänen ruumistaan. Nora on elänyt epätietoisuudessa ja ahdistuksessa kaikki kuluneet vuodet, mutta on kuitenkin vähän päässyt taas normaalielämään kiinni, sillä hänellä on aviomies Brendan ja heidän yhteinen lapsensa, 3-vuotias Luca.

Daisyn kohtalo nousee uudestaan pinnalle, kun toimittaja Izzy Devine alkaa tehdä hänestä dokumenttia. Nora suostuu mukaan Brendanin vastustuksesta huolimatta. Mies pelkää, että Nora joutuu taas silmätikuksi ja syytetyksi Daisyn katoamisesta. Brendanilla on myös huoli Lucan turvallisuudesta ja tulevaisuudesta.

Izzy on liekeissä dokumenttinsa aiheesta. Yhdessä kuvaaja Tomin kanssa hän alkaa tehdä haastatteluja ja tiedonkeruuta. Izzyn tärkein tietolähde tuntuu olevan netin epämääräinen true crime -yhteisö ja siellä toimivat ”tutkijat”.

Nettihörhöjen parista Izzy saa kuitenkin pätevältä tuntuvan vihjeen, irlantilaisessa lehdessä julkaistu kuvituskuva, jossa yksi henkilöistä muistuttaa vahvasti Daisyä, tai paremminkin sitä, miltä hänen uskotaan nykyään näyttävän. Noralla on vahva usko, että Daisy on edelleen elossa ja hän tarttuukin epätoivon vimmalla tähän oljenkorteen.

Mitä syvemälle Nora ajautuu pyrkimyksissään löytää Daisy, sitä vaikeampi hänen on toimia salaa Brendanilta. Lopulta Brendan syyttää Noraa Lucan sivuuttamisesta poissa olevan Daisyn kustannuksella. Viimen Norakin tajuaa, että asiat ovat riistäytyneet pois kontrollista ja Lucan henki joutuu todelliseen vaaraan.

Tarinassa on vaikuttava psykologinen ote, Nora on kuvattu uskottavan ristiriitaisena ja tasapainottomana henkilönä, jonka syyttömyydestä ei voi olla täysin varma.

[London: Avon, 2023]

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *