Clare Macintosh: A Game of Lies

Englannin ja Walesin rajaseudulla tehdään eloonjäämistyyppistä tosi-tv:tä. Innokkaat osallistujat ovat kokoontuneet leiriin ja kilpailu pyörähtää käyntiin. Tiedossa on henkisesti ja fyysisesti rankkaa elämää luonnon ehdoilla, ja vain yksi voi lopulta olla voittaja.

Kisailu saa kuitenkin yllättävän käänteen, kun ryhmälle alkaa selvitä ohjelman todellinen luonne: heidän tulee yrittää paljastaa kanssakilpailijoiden varjelluimmat salaisuudet tai joutua itse paljastetuksi ja häädetyksi kisasta.

Tämä tvisti on liikaa eräälle kilpailijoista, ja hän pakenee leiriltä. Kun miestä ei kuulu ihmisten ilmoille, hälytetään virkavalta paikalle. Paikallinen poliisi Ffion Morgan kollegoineen saapuu selvittelemään leirin tapahtumia.

Salaisuuksien piilottelu alkaa käydä muillekin ylivoimaiseksi, ja lopulta paine kulminoituu ohjelman tuotantotiimiin kuuluvan henkilön tappoon. Ffion saa aisaparikseen taas vahvistuksen Englannin puolelta, kun sarjan edellisessä kirjassa tavattu Leo Brady palaa kuvioihin. Parivaljakon välit ovat vähän kiikun kaakun, varsinkin kun molemmat tekevät omia oletuksiaan ja päätelmiään, eikä kommunikaatio toimi.

Kaikesta huolimatta tutkimukset kuitenkin etenevät ja vähitellen paljastetaan kilpailijoiden tarkoin varjellut salaisuudet. Mutta mikä niistä on niin paha, että joku sitä suojellakseen on valmis murhaan?

Kirja on ilmestynyt myös suomeksi: Vuorten varjo, suomentanut Päivi Pouttu-Delière.

[London: Sphere, 2023]

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *