Clare Mackintosh: Hostage

Mina kokee järkytyksen, kun perheen au pair Katya päättää äkillisesti lähteä ja ilmoittaa syyksi, ettei jaksa enää valheita ja petosta. Minan aviomiehellä Adamilla on ilmeisesti ollut suhde tytön kanssa. Poliisina työskentelevän Adamin ongelmat tuntuvat kasautuvan, sillä työpaikalla on myös jotain epäselvyyksiä.

Perheen 5-vuotias lapsi Sophia aiheuttaa myös huolta, sillä tyttö ei tunnu sopivan aivan normilapsen muottiin, eivätkä vanhemmat oikein osaa käsitellä asiaa.

Lentoyhtiössä matkustamohenkilökuntaan kuuluva Mina lähtee historialliselle non-stop lennolle Lontoosta Australian Sydneyhyn. Lennolla on mukana julkkiksia ja muita silmäätekeviä sekä myös tavallisia kansalaisia. Minan on määrä työskennellä ykkösluokan matkustajien kanssa.

Matka alkaa mennä pieleen, kun yksi matkustajista kuolee arvaamatta. Mina saa outoja vaivihkaisia viestejä, jotka hän tulkitsee uhkaaviksi. Pelko osoittautuu aiheelliseksi, sillä kohta hän saakin selkeän käskyn päästää tuntematon henkilö ohjaamoon. Mina on kauhea valinnan äärellä, sillä kaappaajat uhkaavat Sophian henkeä.

Tästä alkaa piinavan pitkä matka kohti Australiaa, kun pian matkustajillekin käy selväksi että kone on kaapattu.

Clare Mackintosh kirjoittaa koukuttavaa psykologista jännitystä, jossa on kiinnostavat henkilöhahmot. Tapahtumia seurataan kaapatun koneen lisäksi myös maan kamaralla, kun Adam yrittää suojella Sophiaa ja selvitellä oman elämänsä sotkuja.

Kirja on myös suomennettu: Panttivanki (suom. Marja Luoma).

[London: Sphere, 2021]

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *