Clare Mackintosh: Let Me Lie

Anna Johnson menetti lyhyen ajan sisällä sekä isänsä että äitinsä. Ensin Tom-isä teki itsemurhan hyppäämällä kalliolta mereen, ja seitsemän kuukauden kuluttua äiti Caroline seurasi samaa polkua. Anna hakeutui terapiaan toipuakseen surusta ja järkytyksestä. Terapeutti Mark auttoi ainakin sen verran, että pian Anna huomasi olevansa raskaana.

Nyt tytär Ella on kolmen kuukauden ikäinen, ja Anna elää yhdessä Markin kanssa. Carolinen kuoleman yksivuotispäivänä saa Anna makaaberin onnittelukortin, jossa vihjataan, että Carolinen kuolema ei olisikaan ollut itsemurha. Anna ottaa yhteyttä poliisiin, ja siviilinä töihin toimistotehtäviin eläkkeeltä palannut entinen poliisi Murray Mackenzie kiinnostuu tapauksesta. Hän saa työstä tasapainoa henkilökohtaiseen elämäänsä, jota varjostaa vaimo Sarahin vaikea psyykkinen sairaus.

Murray alkaa tutkia juttua epävirallisesti tarkoituksenaan kerätä materiaalia varsinaista poliisitutkintaa varten. Anna perheineen joutuu kuitenkin uhkailujen kohteeksi, sillä joku ei selvästikään halua, että asiaa pengotaan.

Tarinan juoni on ovela ja täynnä yllätyksiä, kuten Mackintoshin edellisessäkin kirjassa I See You. Kirjan henkilöhahmot muodostavat pienen mutta kiintoisan joukon, joka pysyy helposti lukijan hallinnassa. Loppua kohden psykologisesti piinaavan kirjan meno sen kuin yltyy vain, ja loppu tarjoaa vielä viimeisen odottamattoman juonenkäänteen.

Kirja suomeksi: Anna minun olla; suomentanut Päivi Pouttu-Delière ja ruotsiksi: Låt mig vara; översättning: Hanna Svensson.

[London: Sphere, 2018]

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *