Clare Mackintosh: The Last Party

Walesin ja Englannin rajalla olevan järven Englannin puoleiselle rannalle on rakennettu eksklusiivinen loma-asuntojen rypäs. Uudenvuodenjuhliin menestyneen laulajan ja bisnesmiehen Rhys Lloydin huvilaan on kutsuttu varakkaiden naapurien ohella Walesin puolella sijaitsevan Cwm Coed -kylän väkeä. Seuraavana aamuna Rhys löytyy järvestä kuolleena.

Poliisi Ffion Morgan on palannut kotiseudulleen ja asuu yhdessä äitinsä ja siskonsa kanssa. Hän ryhtyy tutkimaan kuolemantapausta yhdessä englantilaisen kollegansa Leo Bradyn kanssa. Parivaljakon yhteistyön alku ei käynnisty täysin puhtaalta pöydältä, joten he joutuvat sietämään epämukavaa oloa saadakseen työn sujumaan. Alkuasetelma luo pohjan, jonka päälle hahmojen kehitystä ja tunne-elämää on helppo rakentaa.

Poliisin tutkimuksissa selviää pian, että monella ihmisellä on kaunoja Rhysiä kohtaan, joten oikean syyllisen nimeäminen ei ole aivan helppoa. Rhysin taustoista löytyy niin yritystoimintaan kuin henkilökohtaiseen elämäänkin liittyviä epäselvyyksiä. Lisäksi kyläläiset ovat voimakkaasti vastustaneet loma-asuntojen rakentamista Llyn Drych -järven idyllisiin maisemiin.

Henkilönä Ffion Morgan on kulmikas ja joustamaton. Näiden luonteenpiirteiden ansiosta hän joutui lähtemään Liverpoolista ja palaamaan lapsuudenmaisemiin. Ffion yrittää parhaansa mukaan pitää menneet salassa.

Clare Mackintoshin edelliset kirjat sisältävät taitavasti rakennettua psykologista jännitystä, The Last Party edustaa perinteistä poliisidekkaria. Luettavissa myös suomeksi: Tummat vedet (suom. Päivi Pouttu-Delière).

[London: Sphere, 2022]

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *