Corrie Jackson: The Perfect Victim

Thames-joesta löytyy naisen ruumis. Lehtitoimittaja Sophie Kent saa tehtäväkseen kirjoittaa tapauksesta, mutta poliisi on kovin vaitonainen eikä tietoja juurikaan heru. Sophie joutuu käyttämään lehtimiehen taitojaan ja yhteyksiään ja pian hän saakin selville rikoksen uhrin henkilöllisyyden.

Juttu mutkistuu kuitenkin huomattavasti, kun Sophien kollegan ja ystävän Charlien vaimo Emily ottaa yhteyttä ja pyytää Sophien apua. Charlie on kadonnut ja häntä epäillään osallisuudesta Sabrinan kuolemaan. Charlien syyllisyyteen viittavia johtolankoja ilmestyy yhä enemmän ja enemmän, mutta Emily on vakuuttunut miehensä syyttömyydestä.

Useasta dekkarista poiketen on tässä tarinassa pääosassa poliisin sijaan toimittaja, jolla on lisäksi henkilökohtainen suhde epäiltyyn. Sophiella on siis pelissä paljon, onhan Charlie hänen vanha ja luotettu ystävänsä. Jutun edetessä Sophielle kuitenkin paljastuu miehestä asioita, jotka mullistavat koko sen perustan, jolle heidän ystävyytensä on rakentunut.

The Perfect Victim on erittäin taidokkaasti kirjoitettu. Henkilöhahmot ovat onnistuneita ja kiinnostavia, ja juonen jännitys ja yllättävyys pysyy korkealla tasolla koko kirjan ajan.

[London: Zaffre, 2017]

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *