Elin Hilderbrand: The Identicals

Tabitha ja Harper Frost ovat keski-ikää lähestyvät identtiset kaksoset, joiden välit ovat olleet käytännössä poikki jo lähes 15 vuotta. Tuolloin kuoli Tabithan Julian-vauva, ja Tabitha pitää Harperia syyllisenä. Heidän vanhempansa Eleanor ja Billy erosivat tyttöjen ollessa teini-ikäisiä, Tabitha jäi äidille ja Harper isälle. Jako ratkaistiin kivi-paperi-sakset -menetelmällä, ja Tabitha on lopputuloksesta edelleen katkera.

Tabitha asuu Nantucketissa 16-vuotiaan tyttärensä Ainsleyn kanssa. Hän johtaa Eleanorin muotiliikeketjua, jolla ei tosin enää mene kovinkaan hyvin. Eleanor on tehnyt hienon uran muotisuunnittelijana, mutta hänen luomuksensa ei ole kehittyneet ajan mukana, vaan ovat jämähtäneet toistamaan vanhaa.

Harperin ja Billyn koti on puolen tunnin laivamatkan päässä Martha’s Vineyard -saarella. Harper elättää itsensä pakettikuriirina ja joutuu vähän väliä erilaisiin kinkkisiin tilanteisiin. Billy on vakavasti sairas, ja Harperilla on salasuhde tämän komean lääkärin Reed Zimmerin kanssa. Harper ja Reed jäävät kuitenkin rysän päältä kiinni, kun Reedin vaimo Sadie yllättää parin yöllisessä puistossa.

Kun Billy kuolee, perhe yhdistyy väliaikaisesti. Eleanor, Tabitha ja Ainsley saapuvat Nantucketiin muistotilaisuuteen. Lähentymistä ei kuitenkaan juuri tapahdu, varsinkaan kun Tabitha saa juomat naamalleen Sadien tuulettaessa tunteitaan Harperia kohtaan.

Tilaisuuden jälkeen Eleanor kompuroi kotonaan samppanjapäissään ja murtaa lonkkansa. Hän joutuu sairaalaan Bostoniin, jossa hänet operoidaan. Eleanor jää toipumaan Bostonin-asunnolleen Tabitha apunaan. Ainsley pyytää Harperin luokseen asumaan Tabithalta lupaa kysymättä. Harper kaipaa maisemanvaihdosta, sillä suhde Reedin kanssa on katkolla ja hän on muutenkin epäsuosiossa kotiseudullaan.

Harper ottaa muotiliikkeen ohjat käsiinsä ja päivittää kaupan ilmeen ja asiakaskunnan. Kun Tabitha vapautuu Eleanorin hoitotehtävistä, muuttaa hän puolestaan Nantucketiin remontoimaan Billyn taloa tarkoituksenaan kääräistä kiinteistöstä muhkeat voitot, kun talo on myyntikunnossa.

Kun luonteeltaan ja elämäntilanteeltaan erilaiset siskokset vaihtavat paikkoja keskenään, löytävät he itsestään uusia puolia ja samalla avartavat ajatteluaan. Vähitellen he alkavat myös ymmärtää toisiaan uudella tavalla. Kun henkilöt päästävät irti vanhoista tavoistaan, muuttuu kaikkien elämä parempaan suuntaan.

Elin Hilderbrand on kirjoittanut useita ihmissuhteita käsitteleviä (viihde)kirjoja, joista paras on The Rumour.

[London: Hodder & Stoughton Ltd, 2018]

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *