Elly Griffiths: Bleeding Heart Yard

Poliisi Cassie Fitzherbert osallistuu luokkakokoukseen. Entisten koulukavereiden joukossa on merkkihenkilöitä: kaksi parlamentin jäsentä, kuuluisa näyttelijä ja menestynyt rocktähti. Jo kouluaikana Cassien ystävät muodostivat tiiviin ryhmän, mutta vuosien kuluessa he ovat ajautuneet erilleen. Ilta saa synkän käänteen, kun yksi paikallaolijoista löydetään vessasta kuolleena nenänpielet kokaiinissa.

Paikalle hälytetään poliisi, jota johtaa esimiesasemaan noussut Harbinder Kaur. Cassie joutuu ymmärrettävästi sivuun tutkinnasta ja saa uuden roolin todistajana.

Cassiella on menneisyydestä painava salaisuus kannettavanaan. Hän oli mukana, kun koulukaveri David kuoli juuri, kun koulu oli loppumassa ja elämä alkamassa. Cassie muistaa työntäneensä Davidin metrojunan alle hylätyllä asemalla.

Vessakuoleman tutkinnan edistyessä selviää, että uhri ei ole suinkaan kuollut huumeisiin, vaan kankkuunsa annettuun insuliinipistokseen. Alkaa myös tulla vihjeitä siitä, että uusi murha liittyisi Davidin vuosikymmenten takaiseen kuolemaan, joka aikanaan katsottiin onnettomuudeksi.

Harbinder tiimeineen pureutuu entisen koulujengin elämään ja keskinäisiin suhteisiin. Tutkinta on hankalaa, sillä kukaan ei oikein tunnu kertovan totuutta.

Bleeding Heart Yard on kolmas kirja, jossa tavataan mielenkiintoinen poliisihahmo Harbinder Kaur. Hänen yksityiselämänsä on myös kertomuksen taustalla, mutta ei nouse häiritsevän suureen rooliin, sillä fokus on poliisityön rutiineissa ja läpimurroissa. Lopuksi Harbinder saakin ensimmäisen keissinsä kunnialla maaliin ja privaattielämän puolellakin tulevaisuus vaikuttaa lupaavalta.

[London: Quercus, 2022]

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *