Elly Griffiths: Smoke and Mirrors

1950-luvun alun Etelä-Englantiin sijoittuvan rikostarinan päähenkilöinä ovat brightonilainen poliisi Edgar Stephens sekä taikuri ja varieteeartisti Max Mephisto, joka on Brightonissa esiintyäkseen joulunajan Alladin-showssa.

Kaverukset Annie ja Mark katoavat kesken leikkien jäljettömiin. Heitä aletaan etsiä, mutta mitään ei löydy. Etsintöjä haittaa joulukuinen lumipyry, joka lamauttaa kaupungin. Vihdoin lapset löytyvät kuolleina ja tapausta aletaan tutkia. Jäljet ja vihjeet johtavat poliisin teatterin maailmaan, ja Edgar Stephens ottaa avuksi vanhan ystävänsä Maxin. Vielä kolmaskin lapsi katoaa ennen kuin syyllisen jäljille päästään.

Tarinassa välittyy hienosti 1950-luvun tunnelma, ja yhdessä pääosassa onkin talvinen Englanti, jossa sää on kurja ja talot kylmiä. Elly Griffithsin henkilöhahmot ovat mielenkiintoisia, ja kirjan juoni tuntuu uskottavalta.

Kirja on järjestyksessä toinen Stephens/Mephisto -dekkari, aiemmin on ilmestynyt The Zig Zag Girl. Sarjan kolmas kirja on nimeltään The Blood Card. Griffits on kirjoittanut myös toisen dekkarisarjan, jonka sankarittarena on rikostutkintaa tekevä arkeologi Ruth Galloway.

[London: Quercus, 2016]

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *