Elly Griffiths: The Dark Angel

Arkeologi Ruth Galloway suuntaa työlomalle italialaiseen pikkukaupunkiin Castello Degli Angeliin, kun hänen kollegansa Angelo Morelli ottaa yllättäen yhteyttä kahdeksan vuoden tauon jälkeen ja pyytää apua löytämiensä luiden iän määritykseen. Mukaan Italiaan lähteävät Ruthin kuusivuotias tytär Kate, ystävä Shona ja tämän lapsi Louis.

Kotona Englannin Norfolkissa ongelmia aiheuttaa vankilasta ehdonalaiseen vapautunut Micky Webb. Webb sai 10 vuotta aiemmin tuomion perheensä taposta. On syytä pelätä, että hänellä on kostoaikeita poliisia ja oikeuslaitosta kohtaan. Vankilassa olonsa aikana Micky tosin tuli uskoon ja meni naimisiin ja väittää olevansa muuttunut mies.

Italiassa oleskelevat Ruth ja Shona tutustuvat paikallisiin ihmisiin ja osallistuvat rantaelämän ohessa kyläjuhliin. Eräänä yönä alueelle iskee maanjäristys, joka katkoo sähköjä ja aiheuttaa pientä vahinkoa.

Poliisimies Harry Nelson kuulee uutisen maanjäristyksestä ja lähtee pikaisesti kohteeseen yhdessä hippiystävänsä Cathbadin kanssa. Hän on huolissaan Ruthin ja Katen turvallisuudesta, sillä hän on Katen isä. Hänen varsinaiseen perheeseensä kuuluvat kaksi aikuista tytärtä ja vaimo Michelle, joka on raskaana. Tyttäret eivät tiedä isänsä kolmannesta lapsesta, vaikka hän pitää yhteyttä Kateen ja Ruthiin.

Perhesuhteita entisestään sekoittaa Michellen suhde toiseen poliisiin Tim Heathfieldiin, eikä hän tiedä, kumpi miehistä on tulevan lapsen isä.

Maanjäristyksen jälkimainingeissa tapahtuu Castello Degli Angelissa murha, jonka selvittelyihin sekaantuvat niin Ruth, Shona kuin Harrykin. Epäiltynä on syyrialainen pakolainen Samir, mutta lopulta murhaaja löytyy aivan toisista ympyröistä ja motiivi kaukaa menneisyydestä.

Ruth Galloway -sarja on hyvin suosittu useassa eri maassa. Selitys suosiolle ei kylläkään täysin avaudu tämän yhden kirjan perusteella.

Kirja ruotsiksi: Den mörka ängeln, översättning: Carla Wiberg ja suomeksi: Musta enkeli, ilmestyy syyskuussa 2021, suomennos Anna Kangasmaa.

[London: Quercus, 2018]

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *