Elly Griffiths: The Postscript Murders

90-vuotias Peggy Smith kuolee kotonaan. Hänen luonaan käyvä kotihoitaja Natalka ei kuitenkaan usko kuoleman olevan luonnollinen, vaikka Peggyllä jo ikää ja sydänvaivoja olikin. Myös naapuri Edwin aavistelee filunkipeliä. Yllättävän kolmikon täydentää vielä kahvilaa pitävä ex-mukki Dominic, ja yhdessä he alkavat tutkia, mitä Peggyn kuoleman takaa löytyy. Poliisia tarinassa edustaa jo Griffithsin edellisessä kirjassa esiintynyt Harbinder Kaur, joka on mielenkiintoinen ja monitahoinen hahmo.

Peggyn elämästä alkaa paljastua toisenlainen puoli, kun johtolankoja etsittäessä löytyy hänen kotoaan eri kirjailijoiden dekkareita, joiden omistuskirjoituksessa Peggy mainitaan. Joku jopa kiittää häntä murhista. Juttu mutkistuu entisestään, kun Natalka ja Dominic joutuvat aseellisen uhkauksen kohteeksi Peggyn asunnossa. Mukaansa tunkeutuja sieppaa yhden rikoskirjoista. Myös Peggyn ystävän Weronican aiemmin tapahtunut kuolema nousee uuteen valoon tapahtumien edetessä.

Natalka, Edwin ja Dominic suuntaavat Skotlantiin dekkarifestivaaleille tapaamaan kyseisiä kirjailijoita. He kuitenkin huomaavat operoivansa tuntemattomilla ja vaarallisilla vesillä, kun yksi tapahtumaan osallistuvista kirjailijoista kuolee yllättäen. Harbinder Kaur lähetetään myös Skotlantiin tilannetta selvittelemään.

The Postscript Murders on hauska ja viihdyttävä rikostarina, jonka vahvuutena on epätavallinen sankaritrio ja kiinnostava juoni.

Kirjan ruotsinkiellinen versio: Mordkonsulten, översättning av Ylva Spångberg. Ilmestyy suomeksi tammikuussa 2023: Murhan käsikirjoitus (suom. Riina Vuokko).

[London: Quercus, 2020]

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *