Eva Dolan: Between Two Evils

Lääkäri Joshua Ainsworth työskentelee laitoksessa, jossa oleskeluluvattomat naiset odottelevat käännytyspäätöstä tai lupaa jäädä maahan. Long Fleet -keskus herättää paikkakunnalla voimakkaita tunteita, eikä vähiten hyväksikäyttöepäilyjen vuoksi. Joshua Ainsworth oli paljastamassa tätä skandaalia, joka johti usean työntekijän erottamiseen parisen vuotta aiemmin.

Yllättäen tohtori Ainsworth löydetään kotoaan kuoliaaksi pahoinpideltynä. Juttua ryhtyvät tutkimaan poliisit DS Mel Ferreira ja DI Dushan Zigic yhdessä muiden kollegoidensa kanssa. Poliisien kiinnostus kohdistuu Long Fleetiin, mutta tutkimuksia hidastaa keskuksen omistajana toimivan yksityisen firman haluttomuus yhteistyöhön poliisin kanssa.

Toisaalla harmaita hiuksia aiheuttaa vankilasta teknisten syiden takia vapautunut sarjaraiskaaja Lee Walton, joka ottaa kohteekseen Mel Ferreiran saadakseen yhteyden piilottelevaan tyttöystäväänsä ja lapseensa. Ferreiran poikaystävä ja kollega Billy Adams ei moista menoa katsele, vaan aikoo saada Waltonin kiikkiin vanhasta raiskaukseta ja murhasta, jotka tosin tunnusti toinen mies.

Between Two Evils on tyylikäs ja asiallinen brittidekkari, jonka päähenkilöt ovat mukavan persoonallisia, mutta samalla tavallisia ja uskottavia. Poliisien yksityiselämä ei hallitse tapahtumia, vaan taustoittaa tarinaa sopivasti.

[London: Raven Books, 2020]

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *