Eva Dolan: This Is How It Ends

60-luvulta peräisin olevassa kerrostalossa Lontoossa asuu vielä muutama asukas, jotka eivät suostu muuttamaan, vaikka talo on tarkoitus purkaa uuden ja upean tornitalon tieltä. Näiden viimeisten vastarannan kiiskien joukossa ovat Molly ja Ella.

Molly on kuusikymppinen aktivisti, jolle heikkojen ja sorrettujen puolustaminen valtaapitäviä vastaan on ollut elämäntehtävänä jo vuosikymmenten ajan. Ella on hänen nuori suojattinsa, joka on saanut mainetta tultuaan poliisin pahoinpitelemäksi eräässä mielenosoituksessa.

Saadakseen näkyvyyttä asuntoasialle järjestää Ella bileet purkutuomitussa talossa. Ilta saa odottamattoman käänteen, kun tuntematon mies ahdistelee Ellaa tämän asunnossa. Syntyneessä käsikähmässä mies kaatuu ja iskee päänsä kohtalokkain seurauksin. Paniikissa Ella pyytää Mollyn avukseen ja saa tämän suostumaan siihen, että ambulanssia tai poliisia ei kutsuta. Yhdessä naiset päättävät piilottaa ruumiin talon hissikuiluun.

Ella ja Molly yrittävät jatkaa normaalia elämää kuin mitään ei olisi tapahtunut. Pian ruumis kuitenkin löydetään, ja heidän olonsa käy tukalaksi. Naisten keskinäisten välien kiristyessä paljastuu Mollylle seikkoja, jotka saavat hänet epäilemään Ellan kertomusta illan tapahtumista.

Kirjan juoni on kekseliäs ja toimiva. Tarinan loppua kohden tunnelma vain tiivistyy, ja jännitys säilyy loppuun saakka, sillä lukija ei voi olla varma kuka oikeastaan huijaa ketä.

This Is How It Ends on Eva Dolanin viides dekkari. Luettavissa ruosiksi: Till det bittra slutet (övers. Carla Wiberg). Myös Dolanin aiempia teoksia löytyy kirjastosta ruotsiksi käännettyinä.

[London: Raven Books, 2018]

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *