Gytha Lodge: Lie Beside Me

Louise Reakes herää krapulaiseen aamuun ja löytää sängystä vierestään vieraan miehen. Louisen paniikki vain lisääntyy, kun hän huomaa miehen olevan kuollut. Ennen kuin hän ottaa yhteyttä poliisiin, raahaa Louise ruumiin ulos etupihalleen tarkoituksenaan väittää, että löysi miehen ulkoa. Uhri tunnistetaan fitness-yrittäjä Alex Plaskittiksi.

Louisen muistikuvat edellisillasta ovat hyvin hataria, ja selittämistä on myös omalle aviomiehelle Niallille, joka tapahtuma-aikaan on matkoilla.

Väkivaltatapauksen lisäksi tarinassa kerrotaan taustaa Louisen elämästä. Kuinka alkoholi alkaa saada hänet otteeseensa ja luo hänellä kaksi erilaista persoonaa: känni-Louisen, joka on hauska bailuprinsessa ja tylsän selvän Louisen, joka on työkseen harpisti.

Mukana on myös ristiriitainen persoona April, joka on Louisen paras ystävä ja kännäyskaveri. Mitä pidemmälle tarina etenee, sitä enemmän alkaa vaikuttaa, että Aprilin ystävyys ei ole täysin pyyteetöntä, vaan hänellä on muita motiiveja toiminnalleen.

Häröilevien päähenkilöiden vastapainona toimii tehokas Hampshiren poliisi, jossa työskentelevät tutut kasvot: Jonah Sheens, Juliette Hanson, Ben Lightman ja Domnall O’Malley. Tehokas tiimi käy työhön ja valvontakamerakuvien ja silminnäkijälausuntojen perusteella he voivat paikantaa Louisen samaan baariin uhrin kanssa. Näyttöä on myös siitä, että he poistuivat paikalta yhdessä.

Pian myös poliisille käy selväksi, että Alex ei suinkaan kuollut ulkona, vaan Louisen sängyssä. Louisen asema alkaa käydä varsin tukalaksi, varsinkaan kun hänellä ei amnesiansa vuoksi ole mitään selitystä tai puolustusta.

Lie Beside Me on Gytha Logden kolmas Jonah Sheens -kirja. Poliisihahmot erottuvat tuttuun tapaan persoonina ja heidän yksityiselämäänsä on mukana sopivassa määrin. Sen sijaan psykologinen thrillerijuoni ei ole aivan yhtä onnistunut kuin Lodgen aiemmissa kirjoissa.

[London: Michael Joseph, 2021]

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *