Gytha Lodge : She Lies in Wait

Vuonna 1983 seitsemän teiniä on telttailemassa Brinken Wood -metsässä Etelä-Englannissa. Illan mittaan kuluu alkoholia ja huumeita, ja seuraavana päivänä porukka herää ankean krapulaiseen aamuun. Käy ilmi, että ryhmän nuorin, 14-vuotias Aurora Jackson on kateissa. Kuskina toimiva 18-vuotias Brett on liian kännissä ajaakseen autoa, joten 16-vuotias Daniel lähtee pyörällä hakemaan apua läheisestä Lyndhurstin kylästä. Jojo, Coralie, Connor ja Auroran sisko Topaz jäävät paikalle kadonnutta etsimään ja huumeita piilottamaan.

Etsinnöistä ja poliisitutkinnasta huolimatta Auroran kohtalo jää mysteeriksi. Kunnes 30 vuotta myöhemmin läheltä leiripaikkaa löydetään ruumiin jäänteet, jotka tunnistetaan kauan sitten kadonneeksi tytöksi. Poliisi ottaa tapauksen uudelleen aktiiviseen tutkintaan, sillä luista löytyy selvät väkivallan merkit.

Southamptonin poliisit Ben Lightman, Domnall O’Malley ja uusi vahvistus Juliette Hanson käyvät työhön Jonah Sheensin johdolla. He käyvät jututtamassa paikalla olleet ystävykset, ja pian alkaa näyttää siltä, että kaikilla on jotain salattavaa, eikä totuus kohtalokkaan yön tapahtumista tunnu selviävän.

Poliisi työskentelee sitkeästi ja loogisesti, ja jutun juoni alkaa vähitellen valjeta. Yksi kuudesta on murhaaja, eikä hän kaihda kovia otteita, kun 30 vuoden takainen rikos lähenee ratkaisua.

Kirja ilmestyy ruotsiksi toukokuussa 2021: Det som är dolt (övers. Emö Malmberg).

[London: Michael Joseph, 2019]

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *