Gytha Lodge: Watching from the Dark

Aidan Poole avaa Skype-yhteyden tyttöystävänsä Zoe Swardadinen kanssa. Zoe ei kuitenkaan ole koneen ääressä, vaan kuuluu liikuskelevan asunnossaan. Hetken päästä asunnon ovi käy ja tuntematon henkilö kuvan ulkopuolelta astuu sisään. Aidan kuulee puhetta ja kauhukseen myös kamppailun ääniä. Hätäätynyt Aidan ei tiedä mitä tehdä, sillä tuntemattomasta syystä johtuen hän ei halua olla yhteydessä poliisiin. Hän kuitenkin hälyttää apua, mutta antaa vajavaiset tiedot, eikä kerro henkilöllisyyttään.

Kun Zoe löydetään asunnostaan kuolleena, kiinnostuu poliisi salaperäisen hätäkeskussoittajan henkilöllisyydestä, joka nopeasti paljastuukin. Southamptonin poliisilaitoksella tutkimuksia johtaa jämäkkä ja karismaattinen Jonah Sheens. Tiimiin kuuluvat Gytha Lodgen edellisestä kirjasta tutut hahmot Juliette Hanson, Ben Lightman ja Domnall O’Malley.

Koska Aidanilla on alibi, keskittyvät poliisit tutkinnassa muihin asioihin ja henkilöihin. Esille nousevat Zoen ystävät Maeve Silver sekä takertuva ja epävakaan oloinen Angeline.

Tarinassa seurataan myös takautuvasti Zoen elämää ja tapahtumia, jotka vääjämättä johtavat hänen kuolemaansa. Takautumat ja nykyajassa tapahtuva rikostutkinta sulautuvat hyvin yhteen. Juttu etenee sujuvasti ja jännittävästi, ja vähitellen paljastuu myös se, miksi Aidan oli niin välttelevä poliisin suhteen.

Gytha Lodgen luomat kiinnostavat ja monitahoiset henkilöhahmot, niin tutut poliisit kuin siviilitkin, ovat elävän ja uskottavan oloisia. Lodgen ensimmäinen dekkari She Lies in Wait oli jo kovatasoinen, ja tämä uutuus jatkaa vahvasti samalla linjalla.

[New York: Random House, 2020]

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *