Harriet Tyce: Blood Orange

Alison työskentelee oikeuslaitoksen palveluksessa puolustusasianajajana. Ura on hyvässä nosteessa, ja hän on juuri saanut työn alle ensimmäisen murhatapauksensa. Kyseessä on nelikymppinen Madeleine Smith, jota syytetään miehensä Edwinin murhasta. Todisteet Madeleinea vastaan ovat selvät, ja kaiken kukkuraksi hän itse haluaa tunnustaa teon. Tapaukseen paneuduttuaan Alison ei kuitenkaan ole vakuuttunut Madeleinen syyllisyydestä.

Alisonin kotielämä ei suju yhtä mallikkaasti. Aviomies Carlin pinna kiristyy, kun vaimo usein töiden jälkeen jää pubiin ”lasilliselle”. Kotona on myös pariskunnan tytär Matilda, joka kärsii äidin hektisestä työstä. Tilannetta ei yhtään selkeytä se, että Alisonilla on suhde kollegansa Markin kanssa. Alison tuntee asiasta syyllisyyttä, mutta ei viinipäissään voi vastustaa Markia, jonka ailahtelevainen luonne mutkistaa asioita entisestään.

Alison ja Carl yrittävät parantaa parisuhdettaan ja matkustavat rannikolle viikonlopun viettoon. Reissu ei kuitenkaan suju hyvin, vaan kääntää asiat entistä huonompaan suuntaan. Viimein pariskunta ajautuu avioeron partaalle, ja Carl määrää Alisonin lähtemään perheen kodista. Carl pyrkii myös eristämään Matildan äidistään väittämällä tämän aiheuttavan vain vahinkoa lapselle.

Myös Markilla on omat ongelmansa, sillä häntä syytetään raiskauksesta ja hetkessä hänen uransa ja koko elämänsä on vaakalaudalla. Alison ei tiedä uskoako Markia vai tätä syyttävää naista.

Blood Orange tarjoaa hienosti luotuja henkilöhahmoja ja mukaansatempaavan juonen, jonka psykologinen jännitys säilyy sivulta toiselle. Tarinan edetessä henkilöistä alkaa paljastua yllättäviä asioita, ja tunnelma tihenee entisestään.

Kirja ilmestyy suomeksi tammikuussa 2020: Veriappelsiini (suom. Oona Nyström).

[London: Wildfire, 2019]

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *