Harriet Tyce: The Lies You Told

Sadie Roper on muuttanut takaisin Lontooseen asuttuaan Yhdysvalloissa miehensä Andrewin ja tyttärensä Robinin kanssa. Ero Andrewista painaa Robinia, mutta Sadie on välttelevä, eikä voi paljastaa totuutta asiasta.

Isäänsä ikävöivä Robin aloittaa koulun kesken lukuvuoden samassa yksityiskoulussa, jota Sadiekin aikoinaan kävi. Koulu on hyvämaineinen ja vaativa sekä erittäin kilpailuhenkinen. Kiltillä Robinilla on vaikeuksia sopeutua uuteen kouluun ja koulutovereihin. Sadie yrittää auttaa tytärtään parhaansa mukaan, mutta kohtaa itsekin ilkeilyä ja vihamielisyyttä muiden äitien taholta.

Samaan aikaan Sadie yrittää uudelleenkäynnistää uraansa oikeuslaitoksen palveluksessa. Hän saakin mahdollisuuden palata entiseen työpaikkaansa. Ensimmäinen työtehtävä on toimia puolustuksen avustajana tapauksessa, jossa miesopettajaa syytetään naispuolisen oppilaansa seksuaalisesta hyväksikäytöstä. Juttuun perehtyessään Sadien sympatiat uhkaavat kuitenkin siirtyä oletetun uhrin puolelle ja hänen on entistä vaikeampi uskoa päämiestään ja tämän totuutta asiasta.

Yllättäen Sadie myös pääsee aiemmin hyvin töykeästi käyttäytyneiden Robinin koulutovereiden äitien suosioon. Hieman hämmentynyt Sadie otetaan mukaan Julian, Jessican ja Nicolen maailmaan. Asioiden saamasta käänteestä iloinen Sadie ei osaa olla varuillaan, vaan ottaa naiset lapsineen osaksi omaa ja Robinin elämää. Ennen pitkää hänelle kuitenkin valkenee, että asiaan kätkeytyy jotain todella pelottavaa. Kun Robin katoaa, Sadie viimein tajuaa, että vaara vaanii uusien ystävien joukossa.

Kirja ilmestyy suomeksi tammikuussa 2021 nimellä Kaikki valheesi (suom. Oona Nyström).

[London: Wildfire, 2020]

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *