Isabel Ashdown: 33 Women

1970-luvulla karismaattinen Fern perustaa Länsi-Sussexin Arundeliin kommuunin, johon ovat tervetulleita kaikki turvaa ja hengähdystaukoa kaipaavat naiset. Miehiltä on pääsy ankarasti kielletty Two Cross Farm -nimiselle tilalle. Fernin ohella perustajajäseninä on viisi muuta naista, joista yksi tosin on pieni lapsi, Seed. Joillekin naisille Two Cross Farm on lyhytaikainen asuinpaikka, toiset puolestaan viipyvät kommuunissa vuosia. Asukkaiden yhteislukumäärä on kuitenkin aina 33.

Tarinan toinen aikataso on 2000-luku, jolloin siskokset Celine ja Pip palaavat äitinsä kuoleman jälkeen Arundelin pikkukaupunkiin. Celine on perheetön, mutta Pipillä on kaksi pientä tytärtä ja aviomies, mutta avioliitto ei vaikuta järin onnelliselta. Taustalla ahdistaa myös naisten siskon Vanessan vuosien takainen selvittämätön murha.

Yllättäen löydetään uusi henkirikoksen uhri. Olosuhteet muistuttavat Vanessan tapausta, joka nostetaankin uudelleen esiin. Samanaikaisesti Pip selvittelee omaa perhetilannettaan ja Celine sekaantuu Two Cross Farmin elämään, kun he löytävät viitteitä siitä, että Vanessa olisi asunut kommuunissa juuri ennen kuolemaansa. Two Cross Farmin väki ja sen johtajaksi 33-vuotiaana noussut Seed eivät ole uteluista mielissään.

Alkaakin näyttää siltä, että naisten kommuuni kätkee suojiinsa sellaisia salaisuuksia, joiden paljastuminen tuhoaisi koko yhteisön olemassaolon.

33 Women on jännittävä ja salaperäinen kertomus, jonka juoni pysyy yllättävänä aivan loppuun saakka.

[London: Trapeze, 2020]

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *