Isabel Ashdown: Beautiful Liars

Martha Benn on luonut uraa tv:n talk show -juontajana. Nyt hänellä on suunnitteilla uusi ohjelma, jonka aiheena on ratkaisemattomat rikokset. Marthalla ja tiimillä on puoli vuotta aikaa saada kokoon vetävä pilotti, jolla taattaisiin, että sarja otettaisiin tuotantoon.

Out of the Cold -sarjan ensimmäisen osan aiheena on 17-vuotias Juliet Sherman, joka katosi 18 vuotta aiemmin. Tapaus on Marthalle hyvin henkilökohtainen, sillä Juliet oli hänen hyvä ystävänsä. Tuolloin tapauksen tutkinta ei johtanut mihinkään, ja Julietin kohtalo jäi selvittämättä.

Martha alkaa taustoittaa Julietin elämää ja lähettää kirjeen Olivia Heathcotelle, joka yhdessä hänen ja Julietin kanssa muodosti kouluaikoina tiiviin ystäväkolmikon. Julietin katoamisen jälkeen myös Martha ja Olivia ajautuivat erilleen, eivätkä he ole pitäneet yhteyttä näinä vuosina. Marthan kirje päätyy Livin vanhaan osoitteeseen, jossa nykyinen asukas Casey avaa sen.

Casey on yksinäinen ja eristäytynyt nainen, joka ei juurikaan poistu talostaan. Hän näkee Marthassa ystävän, jota hän haluaa auttaa. Casey tekeytyy Oliviaksi ja vastaa Marthan yhteydenottoon. Tarinan edetessä valheet ja totuudet sekoittuvat yhä sotkuisemmaksi vyyhdeksi, joka lopulta kuitenkin selviää uskottavalla tavalla.

Beautiful Liars on ovela psykologinen jännityskertomus, joka pitää otteessaan alusta loppuun saakka.

[London: Trapeze, 2018]

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *