Jane Bettany: In Cold Blood

Poliisi Isabel Bloodin tiimi lähtee rikospaikalle kartoittamaan tilannetta, sillä erään talon puutarhasta on löydetty ihmisen jäänteet haudattuna. Perillä Isabel järkyttyy lievästi, kun hän tajuaa, että talo on sama, jossa hän asui lapsena perheensä kanssa. Hän alkaa pelätä, että luut kuuluvat hänen isälleen Donaldille ja jäävää itsensä tutkimuksesta. Donald lähti lätkimään vuonna 1977, eikä hänestä ole sen koomin kuultu.

Isabelin Espanjassa asuva äiti Barbara Carrington on kuitenkin vakuuttunut, että kuollut ei voi olla Donald. Barbara päättää matkustaa Englantiin Isabelia tapaamaan ja lupaa kertoa totuuden Donaldin lähdöstä. Kun poliisin tutkimuksissa ilmenee lisäksi, että ruumis on haudattu vasta 1980-luvulla, palaa Isabel takaisin keissin pariin. Totuus omasta isästä on hänelle kuitenkin pahemman puoleinen shokki, Barbara nimittäin kertoo tämän olevan elossa ja asuvan Ranskassa.

Tuntemattoman luurangon tapauksen tiimoilta aloittavat poliisit tutkinnan koskien talossa asuneita henkilöitä. Carringtonin jälkeen taloon muutti nuoripari Davidson, joille kuitenkin tuli pian ero, ja talon osti Celia Aspen. Hän katosi jälkiä jättämättä vuonna 1986, mutta koska puutarhasta löydetyt jäänteet kuuluvat miehelle, ei kyseessä voi olla Celia. Tutkijoille jää kuitenkin epäily, että Celia jollain tavalla liittyy tapaukseen ja he jatkavat myös tämän tutkintalinjan parissa.

Talosta löytyykin erilaisia johtolankoja, jotka näyttävät liittyvän keissiin. Sinnikäs työ palkitaan, ja vähitellen alkaa tapahtumien kulku selkeytyä. Isoja yllätyksiä on kuitenkin luvassa ennen kuin juttu ratkeaa.

In Cold Blood on ensimmäinen kirja Isabel Blood -sarjassa ja lupaa hyvää jatkoa ajatellen.

[London: HQ, 2020]

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *