Jane Bettany: Last Seen Alive

Lauren Talbot soittaa aamuyöllä poliisille, kun hänen ystävänsä Anna Matheson ei saavu sovittuun aikaan hakemaan vauvaansa Benedictiä hoidosta. Lauren on ollut työpaikan juhlissa, mutta poistunut paikalta jo yhdentoista jälkeen. Käytös on täysin Annan luonteen vastaista, ja niin Lauren kuin Annan äitikin pelkäävät, että jotain pahaa on tapahtunut.

Tapauksen ottaa vastuulleen sarjan edellisistä kirjoista tuttu poliisi Isabel Blood tiiminsä kanssa. He alkavat etsiä johtolankoja Annan työpaikalta Allwoodin karkkitehtaalta, jossa Anna työskentelee markkinointipäällikkönä. Valvontakameroiden tallenteista nähdään, kun Anna poistuu rakennuksesta kello 23:11, mutta parkkipaikan kameraan hänen lähtönsä ei tallennu. Isabel alkaa myös epäillä, että Annan katoamiseen liittyy rikos.

Makeisfirman johtajia ja työntekijöitä aletaan puhuttaa, ja kohta selviääkin, että firmassa kiertää huhu jos toinenkin. Vihjaillaan, että Anna on suunnittelemassa suuria muutoksia firman toiminnassa, eikä tämä ehkä miellytä kaikkia. Mutinoita herättää myös Annan salamyhkäisyys Benedictin isän suhteen, edes hänen äitinsä ei tiedä kuka vauvan isä on.

Isabel kollegoineen joutuu tonkimaan syvältä niin Annan kuin Allwoodin omistajien taustoja, että asiaan viimein alkaa tulla joku tolkku ja vähitellen alkaa motiivikin selvitä Annan kohtaloon.

Isabel Blood -sarjan tapahtumapaikkana on kuvitteellinen Bainbridgen kaupunki Derbyshiressä. Isabelin perheeseen kuuluvat mies Nathan, sekä aikuiset lapset Kate ja Bailey sekä kuopus Ellie. Bailey on joutunut muuttamaan takaisin kotiin, kun hänen parisuhteensa kariutui ja suunnitelmat menivät uusiksi. Isabel on huolissaan pojastaan ja pelkää, että tämän ote elämästä karkaa.

Last Seen Alive on perinteinen dekkari, jonka juoni on mukavan yllätyksellinen, eikä syyllisen arvaaminen ole helppoa, vaikka johtolankoja tulee pitkin tarinaa.

[London: HQ, 2022. Paperback edition]

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *