Jane Bettany: Without a Trace

Poliisi Isabel Bloodin kauan kateissa ollut isä Donald on paikannettu Ranskaan ja on nyt saapumassa tyttärensä luo vierailulle. Isabelilla on suuret odotukset jälleennäkemisen suhteen, ovathan he olleet erossa vuosikymmeniä. Yllättäen Ranskan-koneesta Britannian maaperälle astuu myös velipuoli Fabien, joka vaikuttaa tylyltä ja vastahakoiselta.

Isabel päättää kuitenkin yrittää kaikkensa, jotta vierailu olisi onnistunut. Isabelin pettymykseksi vieraat asettuvat hotelliin asumaan, vaikka hän oli suunnitellut majoittavansa isänsä perheensä luokse.

Perheasioita sotkee lisää murhatutkimukset, jotka käynnistyvät parahiksi. Ruth Prendergast tapaa kotiin tultuaan sängystään tuntemattoman miehen, joka on kuollut. Järkyttynyt Ruth hälyttää viranomaiset, ja tutkinta pyörähtää käyntiin. Ruthin talon sisältä ei löydy merkkejä ulkopuolisten käynnistä, lukot ja ikkunat ovat ehjänä.

Tutkimuksissa keskitytäänkin selvittelemään, kenellä voisi olla avaimet ja pääsy taloon. Talon edellinen omistaja ja naapurit puhutetaan, mutta selvyyttä asiaan ei saada. Juttu mutkistuu entisestään, kun Ruth yllättäen katoaa jälkiä jättämättä. Pelkona on, että hän on joutunut saman murhaajan uhriksi.

[London: HQ, 2022. Ilmestynyt alun perin 2012]

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *