Jane Harper: Exiles

Exiles päättää Aaron Falk -trilogian, jonka edelliset osat ovat The Dry ja Force of Nature. Sarjan aloitusjaksossa Aaron ystävystyy Kiewarrassa paikallispoliisi Greg Racon ja tämän vaimon Ritan kanssa. Kuusi vuotta myöhemmin Aaron on pyydetty Racon ja Ritan toisen lapsen, Henryn kummiksi ja hän matkustaa ristiäisiin Marraleehen Racon lapsuudenmaisemiin, jossa tämän veli Charlie viljelee sukutilalla viiniä.

Paikkakunnalla on menossa vuotuiset paikallisten tuottajien viini- ja ruokafestivaalit, jotka houkuttelevat mukaan paikallisten asukkaiden lisäksi turisteja ja muita vierailijoita. Juhlien ensimmäisenä iltana Charlien ex-vaimo Kim Gillespie jättää pienen Zoe-vauvansa vaunuihin maailmanpyörän katveeseen ja katoaa itse jälkiä jättämättä.

Vuotta myöhemmin, kun Aaron palaa Marraleehen on Kim edelleen kadoksissa. Ainoastaan toinen hänen tennareistaan on löydetty patoaltaan luota, joten hukuttautuminen on yksi esille tullut teoria. Kimin ja Charlien teini-ikäinen tytär Zara ei kuitenkaan usko äitinsä tappaneen itseään ja yrittää etsiä vihjeitä tai silminnäkijöitä vuoden takaisiin tapahtumiin.

Esiin nousee myös viiden vuoden takainen yliajotapaus, jossa henkilö kuoli, mutta syyllinen ei koskaan jäänyt kiinni. Aaron alkaa asetella mysteerin palasia paikoilleen ja pureutuu syvälle Marraleen ihmisten asioihin ja keskinäisiin suhteisiin löytääkseen vastauksen Zaralle ja muille Kimin läheisille.

Aaron alkaa myös harkita jättävänsä kaupunkielämän Melbournessa taakseen, sillä eteläisen Australian viiniseuduilla vanhojen ystävien ja rauhallisen elämäntavan lisäksi häntä alkaa houkuttaa myös muuan ihana Gemma.

Ilmestyy suomeksi: Ulkopuoliset (suom. Maija Lehmuksenoksa) maaliskuussa 2024.

[London: Macmillan, 2023]

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *