Jane Harper: Force of Nature

Joukko melbournelaisen BaileyTennants-tilitoimiston työntekijöitä lähtee viettämään viikonlopun tyhy-tapahtumaa patikoinnin merkeissä. Kaksi ryhmää suuntaa erämaaseudulle, jonne on suunniteltu kaksi vaellusreittiä leiripaikkoineen, naisille ja miehille omansa.

Naisten ryhmässä on viisi osallistujaa, jotka edustavat firman työntekijöitä omistajasta arkistotyöntekijään. Kuinka ollakaan, sunnuntaina kohtaamispaikalle löytää naisista vain neljä ja hekin myöhässä ja huonossa kunnossa. Yksi firman työntekijöistä, Alice Russel ei ole tiimissä mukana, eikä kukaan osaa selittää, mitä hänelle on mahdollisesti tapahtunut.

Etsinnät Alicen löytämiseksi käynnistyvät heti, ja tiedon tapauksesta saa myös liittovaltion agentti Aaron Falk. Työparinsa Carmen Cooperin kanssa hän suuntaa katoamispaikalle asiaa selvittämään, sillä Alice on heidän yhteyshenkilönsä käynnissä olevassa rikostutkinnassa, joka kohdistuu BaileyTennants-firmaan.

Kirjassa seurataan naisten epäonnista patikkareissua, johon kenelläkään ei tunnu olevan tarvittavia taitoja tai edes kiinnostusta. Ryhmä eksyykin suunnitellulta reitiltä heti ensimmäisen leiripaikan jälkeen, ja retki muuttuu vaaralliseksi ja epätoivoiseksi kamppailuksi.

Jos Jane Harperin edellisessä kirjassa The Dry (Kuiva kausi) oli säätila rutikuiva, joutuvat tilitoimiston naiset nyt sietämään vesisadetta ja kylmyyttä, kun he vähitellen menettävät varusteensa ja ruoka ja juomavesi uhkaavat loppua.

Force of Nature on sujuvasti etenevä ja jännityksen säilyttävä rikostarina, jossa tärkeässä osassa on Australian omaleimainen luonto ja bushlandin karut olosuhteet. Kirja on käännetty ruotsiksi nimellä Falska vänner (övers. Jan Malmsjö) ja suomennos on tulossa maaliskuussa 2020: Luonnonvoimat (suom. Tuulia Tipa).

[London: Little, Brown, 2018]

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *