Jane Harper: The Dry

Australia kärsii vuosisadan pahimmasta kuivuudesta. Kaakkois-Australiassa sijaitsevan Kiewarran sisäiset jännitteet kasvavat, kun elintärkeät maanviljely ja karjanhoito ovat vakavissa vaikeuksissa kuumuden ja veden vähyyden takia.

Näiden epätoivoisten olosuhteiden vallitessa tapahtuu paikkakunnalla julma veriteko. Karen Hadler ja Billy-poika löytyvät kuolleina kotoaan. Toinen lapsi, vuoden ikäinen Charlotte on elossa ja vahingoittumaton. Perheen isä Luke Hadler löydetään hieman myöhemmin pick-upistaan ammuttuna haulikko sylissään. Vaikuttaisi että Luke on ensin surmannut vaimonsa ja poikansa ja sitten itsensä.

Aaron Falk saapuu hautajaisiin Kiewarraan Luken vanhempien Gerryn ja Barbin pyynnöstä. Hän joutui lähtemään isänsä kanssa paikkakunnalta 20 vuotta aikaisemmin, ja vastaanotto on vuosienkin jälkeen torjuva, sillä Lukea syytettiin aikoinaan ystävänsä Ellien kuolemasta.

Aaron työskentelee nykyisin poliisina Melbournessa, joten Gerry pyytää häntä tutkimaan poikansa perheen kuolemaa. Gerry ja Barb ovat vakuuttuneita, että Luke ei tappanut perhettään. Aaron suostuu pyyntöön ja ryhtyy paikallisen poliisin Greg Racon apuriksi tapauksen selvittämiseksi. Työtä ei helpota, että Aaron joutuu entisellä kotipaikkakunnallaan melkoisen vihakampanjan kohteeksi.

Vastustuksesta huolimatta Raco ja Aaron päättävät kuitenkin ratkaista murhat ja selvittää onko tapauksella kytköksiä 16-vuotiaan Ellien kuolemaan.

The Dry on toimittaja Jane Harperin ensimmäinen romaani ja vakuuttava aloitus kirjailijanuralle.

[London: Abacus, 2017]

Suomeksi: Kuiva kausi, suomennos Mari Hallivuori.
Ruotsiksi: Hetta, översättning av Jessica Hallén.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *