Jenny O’Brien: Cold Grave

Kun 17-vuotiaan Bryony Lloydin isä palaa sovitusti tyttären ystävän luo Bryonyä noutamaan, oven avaa nainen, joka ei ole Bryonysta kuullutkaan. Hän asuu talossa yksin ja kertoo ettei ole keitään teinejä talon liepeillä nähnyt. Häkeltynyt isä Lewis Lloyd ei voi kuin todeta, että hänellä ei ole aavistustakaan tyttärensä olinpaikasta, joten hän tekee katoamisilmoituksen poliisille.

Pohjois-Walesin poliisissa työskentelevä Gaby Darrin ottaa Lewis Lloydin asian vakavasti, sillä Bryonyn tapaus muistuttaa viiden kuukauden takaista Christy Taylorin katoamista, joka on edelleen selvittämättä. Tapauksilla on paljon yhteistä, tytöt ovat samanikäisiä vakaissa kotioloissa eläviä ja koulussa menestyviä suorittajia ilman yksityiselämän ongelmia.

Gaby alkaa tutkia Bryonyn katoamista yhdessä tuttujen kollegoiden Marie Morganin, Malachy Devinen ja Owen Batesin kanssa. Juttu saa uuden käänteen, kun Manchersteristä tavataan ruumis, joka tunnistetaan 17-vuotiaaksi tytöksi.

Yksityiselämässään Gabyn ja oikeuslääkäri Rusty Mulhollandin suhde on edennyt siihen vaiheeseen, että he asuvat yhdessä Gabyn pienessä talossa. Tiivistä tunnelmaa lisää Rustyn 13-vuotias poika Conor, joka aiheuttaa pientä kitkaa perhe-elämään.

Lisää stressiä Gabylle aiheutuu liikenneonnettomuudesta, johon hänen paras ystävänsä Amy joutuu yhdessä miehensä Timin kanssa. Amy on raskaana, joten lisää huolta aiheutuu tulevan lapsen takia.

Kaikesta huolimatta Bryonyn keissin tutkinta etenee ja tyttöjen katoamisten taustat alkavat kaikessa kolkkoudessaan hahmottua.

Tämä kirja päättää Gaby Darrin -sarjan.

[London: HQ, 2022]

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *